Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Multifunkciós albán válogatott a Győr következő igazolása

Multifunkciós albán válogatott a Győr következő igazolása

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A labdarúgó OTP Bank Ligába frissen feljutott ETO FC Győr hivatalos oldalán jelentette be Marku Albion leigazolását.

Marku Albion 2000. október 14-én született Rrëshenben. A több poszton is bevethető játékos pályafutását a Shënkolli és Kukësi ifjúsági csapatainál kezdte, majd később profi szinten játszott az AF Brians és Shkëndija Tiranë csapataiban. Nemzetközi tapasztalatait a Lokomotiva Zagreb, valamint kölcsönjátékai a KF Laçi és Partizani Tirana csapatainál szerezte. 2022-ben csatlakozott a Dinamo Tirana együtteséhez, amely az első évben kölcsönadta a szintén albán KF Teutának.

A jobbhátvédként és védekező középpályásként is otthonosan mozgó labdarúgó egyszer lépett pályára az albán válogatottban, a hazai rendezésű világbajnokságra készülő Katar elleni felkészülési meccsen, 2022 októberében.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a nagy múlttal rendelkező klubhoz és együtt küzdhetünk az élvonalban. Mindenki szívélyesen fogadott a csapatnál, nagyon jól éreztem itt magam. Remélem, hogy a következő szezonban a lehető legjobb tudásomat fogom nyújtani, hogy segítsem a csapatot és sikeresek lehetünk – mondta Marku Albion az ETO honlapján.

Az ETO-nál rendesen beindult az albán vonal, néhány nappal ezelőtt Albion honfitársát, a belső védőt Eneo Bitrit is leigazolta a csapat. Kettejüknek összesen négy válogatottsága van.

A győriek kilenc év után jutottak vissza az élvonalba, július 26-án, pénteken a másik újonc Nyíregyháza otthonában kezdik az újbóli NB I-es projektet.

További tartalmak