Gyorsan véget ért dzsúdósainknak a vb kedden

Ungvári Miklós, Szabó Frigyes és Karakas Hedvig is helyezetlenül zárt a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság keddi versenynapján.

Budapest, 2019. július 12. Karakas Hedvig a nők 57 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 12-én. MTI/Czagány Balázs Karakas Hedvig (fotó: MTI/Czagány Balázs)Az 73 kilogrammosok között az olimpiai ezüstérmes Ungvári alaposan megszenvedett első meccsén a Pánamerikai bajnokságokon két ezüstöt gyűjtött Eduardo Araujóval. A passzívan dzsúdózó mexikói riválist a négy perc során kétszer figyelmeztették, majd a hosszabbítás első percében megkapta harmadik intését is, azaz leléptették. A 38 évesen három vb-bronznál és három Európa-bajnoki címnél tartó magyar számára a 64 között igazi "nagy falat" következett a hazai közönség előtt szereplő Ono Sohej személyében, akitől kikapott eddigi két összecsapásukon. A keddi mérkőzés csupán bő egy percig tartott, amikor az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán egy csípődobással földre vitte a ceglédiek büszkeségét, és ipponnal nyert.

Súlycsoporttársa, az újpesti Szabó az első fordulóban egy perc elteltével leszorítással verte a vietnami Cong Nguyen Tant. A tavalyi budapesti Grand Prix-n bronzérmes magyar a 64 között az Európa-bajnok azeri Hidajet Hejdarovval találkozott, akiktől eddigi egy mérkőzésükön kikapott idén a bakui Grand Slamen. A második csata is a tavaly - szintén Bakuban - világbajnoki harmadik ellenfél sikerét hozta, ugyanis 11 másodperccel a rendes mérkőzésidő vége előtt a bíró harmadszor is intette a 25 éves magyart, és ez már a leléptetést jelentette.

Az 57 kilós Karakas Hedvig a 64 között kezdett a bolgár Ivelina Ilevával, aki ellen 5/1-re állt a győzelmi mérlege. Hetedik meccsük az aranypontig tartó hosszabbításban dőlt el, amelynek 18. másodpercében az Eb-második ellenfél egy indítást megkontrázva földre vitte a BHSE 29 éves versenyzőjét, és vazaarival győzött.

Szerdán a 81 kilós Ungvári Attilát szólítják tatamira a Nippon Budókan csarnokban.

cselgáncs-vb:
férfiak, 73 kg:
világbajnok: Ono Sohej (Japán)
2. Rusztam Orujov (Azerbajdzsán)
3. Gyenyisz Jarcev (Oroszország) és Hidajet Hejdarov (Azerbajdzsán)
...Ungvári Miklós és Szabó Frigyes helyezetlen

nők, 57 kg:
világbajnok: Christa Deguchi (Kanada)
2. Josida Cukasza (Japán)
3. Rafaela Silva (Brazília) és Julia Kowalczyk (Lengyelország)
...Karakas Hedvig helyezetlen