Musorujsag
Élő Eredmények

Ungvári úgy véli, ma sehogy nem tudta volna legyőzni japán ellenfelét

MTI/m4sport.hu
A olimpiai ezüstérmes sportoló szerint fénykorában sem lett volna kegyes a mostani sorsolása.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós főként a nehéz sorsolást emelte ki azután, hogy második mérkőzésén kikapott, így helyezetlenül zárt kedden a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Fénykoromban sem lett volna kegyes ez a sorsolás, mivel már a második fordulóban összetalálkoztam a súlycsoport meghatározó alakjával, aki szerintem meg is fogja nyerni a vb-t. A mexikói ellen jól bemelegítettem, felszívtam magam, de aztán sajnos gyorsan beleszaladtam egy ucsimatába. Szerintem nem volt ippon, de ha nem adják meg, akkor se tudtam volna legyőzni őt ma” – mondta az M4 Sport Sporthíradójának a 38 éves versenyző.

A háromszoros vb-bronzérmes kifejtette, ha nyer, később a londoni olimpia döntőjében őt legyőző georgiai Lasa Savdatuasvilivel találkozik, akivel ugyancsak meggyűlt volna a baja. „Tegnapelőtt érkeztem Japánba, szinte beestem a vb-re. Akklimatizációról így nem lehet beszélni, de ez is volt a terv, és jól rápihentem a versenyre” – mondta Ungvári.

Súlycsoporttársa, az újpesti Szabó Frigyes ugyancsak a második meccsén kapott ki az Európa-bajnok azeri Hidajet Hejdarovtól, miután háromszor intették. „Az első intést nem tartottam jogosnak, mert összefogtunk a kezünkkel, így az ellenfelet is figyelmeztetni kellett volna. A harmadik intést 10-15 másodperccel a vége előtt kaptam, örültem volna, ha továbbmegy a meccs a golden score-ba, ahol esetleg egy dobással tud egyikünk nyerni” – összegzett az újpesti dzsúdós.  A tavalyi budapesti Grand Prix-n bronzérmese sajnálja, hogy nem sikerült a második mérkőzése, mert úgy érzi, több volt benne.

Az 57 kilós Karakas Hedvig már a nyitókörben búcsúzott, miután a bolgár Ivelina Ileva egy indítást megkontrázva földre vitte őt, és vazaarival győzött. „Belülről jónak éreztem a meccset, az elején majdnem eldobtam őt combbal, úgyhogy a hosszabbításban megpróbáltam még egyszer. Talán taktikusabb lett volna várni, hogy intés legyen, de az első meccs nekem mindig problémás” – mondta a 2009-ben vb-harmadik versenyző, majd rátért a hétórás időeltolódásra való átállásra.

Azt próbáltuk ki, hogy a mérés napján reggel érkeztem meg, mert itt nagyon rossz a klíma, így inkább otthon, a klubomban töltöttem az utolsó hetet. Jó állapotban voltam, erősnek éreztem magam, sajnálom, hogy így alakult” – fűzte hozzá a BHSE 29 esztendős cselgáncsozója.

További tartalmak