Világbajnok lett Ungvári legyőzője

Az izraeli Szagival az elődöntő után ellenfele nem volt hajlandó kezet fogni, de ez sem zavarta meg, magabiztosan nyerte a finálét.

A fiú cselgáncstorna selejtezője a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a győri Olimpiai Sportparkban 2017. július 27-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Negyedik világbajnoki címét szerezte meg 63 kilogrammban a francia Clarisse Agbegnenou szerdán az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-vb-n.

A 26 éves versenyző a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan a japán Tasiro Mikut verte a döntőben 11 (!) perc alatt, előzőleg 2014-ben Cseljabinszkban, 2017-ben Budapesten és 2018-ban Bakuban ünnepelhetett. Az olimpiai második emellett négy Európa-bajnoki aranyéremmel is rendelkezik, melyek közül az elsőt ugyancsak a magyar fővárosban nyerte 2013-ban.

Férfi 81 kilóban az Ungvári Attilát búcsúztató izraeli Muki Szagi az elődöntőben legyőzte az egyiptomi Mohamed Abdelalt, aki a mérkőzést lezáró meghajlás után nem volt hajlandó kezet fogni vele, hanem levonult a tatamiról.

A 27 éves Muki végül meg sem állt a vb-aranyig, a döntőben két vazarival verve az idén Európa-bajnok belga Matthias Casse-t. A címvédőként érkezett iráni Szaid Mollaej csak ötödik lett.

Eredmények:
férfiak:
81 kg, világbajnok:
Muki Szagi (Izrael)
2. Matthias Casse (Belgium)
3. Antoine Valois-Fortier (Kanada) és Luka Maisuradze (Georgia)
...Ungvári Attila helyezetlen

nők:
63 kg, világbajnok:
Clarisse Agbegnenou (Franciaország)
2. Tasiro Miku (Japán)
3. Martina Trajdos (Németország) és Juul Franssen (Hollandia)