Ohát Zalán és Cirjenics Miklós is búcsúzott a judo vb küzdelmeitől

A 100 kilogrammos Ohát Zalán és Cirjenics Miklós egy vereséggel búcsúzott pénteken az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

Kecskemét, 2017. január 28. Cirjenics Miklós (j) és Fogasy Gergő a magyar cselgáncs bajnokság felnőtt, 100 kilogrammos súlycsoportjában a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2017. január 28-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor Cirjenics Miklós (MTI/Ujvári Sándor)A budaörsi Ohát azzal szerzett magának nevet a nemzetközi porondon, hogy tavaly megnyerte a madridi világkupa-viadalt. A japán fővárosban a nyolcszoros Afrika-bajnok egyiptomi Ramadan Darvissal találkozott a 64 között, és bő két perc alatt kilépésért, passzivitásért és lerántásért is intették, és a harmadik figyelmeztetés már leléptetést jelentett a 23 éves magyar számára.

A hosszú sérülés után visszatérő Cirjenics Miklós már az első körben egy igazi "nagyágyúval" került szembe: az idén már két Grand Prix-aranyérmet begyűjtő francia Alexandre Iddir várt az Atomerőmű SE judósára. Eddigi két párharcukból egyet a magyar versenyző nyert.

A harmadik csatában a Grand Slameken és Grand Prix-ken kilenc éremnél tartó Cirjenicset kétszer intették, majd egy perc elteltével Iddir egy nagy külső horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést. Ezzel a 29 éves paksi dzsúdós számára véget ért a vb.

Az egyéni küzdelmek szombati zárónapján magyar részről a +78 kilós Szigetvári Mercédesz lép tatamira Tokióban.