Musorujsag
Élő Eredmények

Doppinggal bukott meg az olilmpiai és világbajnok cselgáncsozó

mti
Doppingvétség miatt megfosztották a nyári Pánamerikai Játékokon 57 kilogrammban szerzett aranyérmétől Rafaela Silvát, a brazilok olimpiai és világbajnok női cselgáncsozóját.

A 27 éves Silva szervezetében fenoterol nyomaira bukkantak, ezt a szert asztma kezelésére szedik. Azzal védekezik, hogy gyakran érintkezett egy asztmától szenvedő hét hónapos kisbabával, és emiatt akadhatott fenn az ellenőrzésen.

Karakas Hedvig (kékben) küzd a brazil Rafaela Silva ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került. MTI Fotó: Kovács Tamás Karakas Hedvig (kékben) küzd a brazil Rafaela Silva ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került.MTI Fotó: Kovács Tamás

Silva 2013-ban lett világbajnok, 2016-ban pedig ugyancsak Rio de Janeiróban olimpiai bajnok, az ötkarikás menetelése során többek között Karakas Hedviget győzte le a harmadik fordulóban. Az idei Pánamerikai Játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezték Limában, majd Silva augusztus 27-én a tokiói vb-n bronzérmes lett.

További tartalmak