Musorujsag
Élő Eredmények

„Kaptam egy plusz évet a cselgáncstól” – Ungvári Miklós nem vonul vissza

m4sport.hu/MTI
Első felindulásában visszavonulásról beszélt az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, ám már átértékelte helyzetét, és lehetőségként tekint a tokiói olimpia elhalasztására.

Több, pályafutása végéhez közeledő sportolót érzékenyen érintett, mikor a NOB bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztja a tokiói olimpiát.

Köztük volt a 39 éves Ungvári Miklós is, aki első elkeseredésében akkor azt mondta, a halasztással gyakorlatilag lezárult a pályafutása.

„Akkor még nem rendelkeztünk ennyi információval, mint most – kezdte Kovács István és az M4 Sport kérdésére az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó arra utalva, csak később derült ki, hogy 2021-ben megrendezik a játékokat. – Kicsit kilátástalannak tűnt a helyzetünk, de nemcsak a judósoké, azt gondolom, minden sportolóé. Közel a 40-hez, az ötödik olimpiával már a befejezés felé kacsingattam, de most, hogy tudjuk az új időpontot, már tudunk valamire készülni” – mondta hozzátéve, csak részben tisztult a kép, hiszen a kvalifikáció további menete még nem ismert.

„Az idő előrehaladtával átértékelődött bennem nagyon sok minden, és úgy vagyok vele, hogy kaptam egy plusz évet szeretett sportágamtól. Abban a pillanatban egy világ dőlt össze bennem, de még ott lehetek Tokióban. De egy évet várni kell rá” – fogalmazott Ungvári, aki a két éve tartó kvalifikáció során nem szerzett még kvótát.

Emlékeztetett rá, május 1-3. helyett – a jelenlegi tervek szerint – június 19-21-én kerül sor a prágai Európa-bajnokságra, további hat rangos nemzetközi versenynek azonban még nincs új időpontja.

„Bízom benne, hogy nyár vége felé ismét ott lehetünk a tatamin. A legfájóbb, hogy a mai naptól már az Ungvári Miklós Judocsarnokot is bezárták, pedig a hét elején szűk kerettel még tudtunk edzeni” – mondta.

A ceglédi sportoló hozzátette, most azon dolgozik, hogy saját felelősségre mégis használhassák a róla elnevezett létesítményt.

További tartalmak