Musorujsag
Élő Eredmények

Tóth Krisztián tartott attól, hogy törlik az olimpiát

mti
Tóth Krisztián világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó tartott attól, hogy törlik tokiói olimpiát, amelyet végül egy évvel, jövő nyárra halasztottak.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Tóth Krisztián az M1 aktuális csatornának azt mondta: izgult amiatt, hogy a kvalifikációs sorozatban eddig szerzett pontjaikat elveszik, illetve mennyi plusz versenyük lesz azzal, hogy csak jövőre rendezik meg az ötkarikás játékokat.

„Megnyugtató volt számomra, hogy az utolsó információim szerint nem veszik el a pontokat, és nem olyan sok versenyt fognak hozzátenni” – mondta. Kiemelte: véleménye szerint „teljesen korrekten fog folytatódni a kvalifikációs sorozat”.

„Igazából én csak azt követően nyugodtam meg, amikor bejelentették, hogy lesz olimpia 2021-ben, mert addig nagyon tartottam attól, hogy esetleg eltörlik” – nyilatkozta. Kifejtette: a kvalifikációs ranglistán szeretné megtartani a jó pozícióját a kedvező olimpiai kiemelés miatt, mert sportágukban különös jelentősége van a sorsolásnak, valamint annak is, hogy kivel kezdenek egy világeseményen.

„Mert nyilván szeretnék valami szépet alkotni az olimpián” – emelte ki.

Tóth Krisztián kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy hétfőtől legalább az edzések újra kezdődhetnek, amit már társaihoz hasonlóan ő is nagyon várt, miként várja már a szövetség által a legjobbak számára május második felére tervezett tatai edzőtábort is. Hozzátette: a rendhagyó helyzetben az elmúlt két hónap nem a fejlődésről, hanem a szinten tartásról szólt, leginkább futott és kerékpározott, illetve kiegészítő és új mozgásként fát vágott.

A 26 éves sportoló hangsúlyozta: reményei szerint a tatai edzőtáborban már sor kerülhet sportágspecifikus gyakorlatokra és tatamin is küzdhetnek egymással.

További tartalmak