Musorujsag
Élő Eredmények

Karakas Hedvig: Most már tudom, milyen, ha az embernek van hétvégéje

Karakas Hedvig: Most már tudom, milyen, ha az embernek van hétvégéje

M4 Sport/MTI
Egyre inkább hiányzik a versenyzés és az azt övező atmoszféra a harmadik olimpiájára készülő Karakas Hedvignek, aki a járvány alatti időszakban az apróbb hibák kijavításán dolgozik, de azt is megtanulta, hogy milyen, ha az embernek szabad a hétvégéje.

A BHSE 30 éves dzsúdósa az M4 Sportnak elmondta, alapozó munkát végez jelenleg, de bízik abban, hogy hamarosan ismét a teremben edzhet.

„Futok, biciklizek, lépcsőzök és súlyokkal dolgozom, de cselgáncsedzéseim is voltak, hogy a mozgás ne menjen el teljesen” – adott helyzetjelentést mindennapjairól az olimpiai ötödik helyezett sportoló. Hozzátette, edzőjével, Toncs Péterrel igyekeznek csiszolni a technikáján, így súlypontjavító gyakorlások mellett a kézhasználatát is fejlesztik, illetve fizikálisan is tudott előrelépni.

„Apróságokról van szó, a legfontosabb majd az lesz, hogy visszajöjjön a szőnyegbiztonság” – jelentette ki.

A tokiói nyári olimpia jövő évre halasztásról elmondta, bár jobban szerette volna, ha idén rendezik meg az eseményt, nem törte meg a döntés.

„Közel voltunk a hosszú kvalifikációs időszak végéhez, de a bejelentést követően talán ha két edzés volt, amelyeken nem tudtam beletenni a szívem-lelkem” – emlékezett vissza. Karakas ugyanakkor örül, hogy kicsit lenyugodott az élete.

„Úgy érzem, mintha vettem volna egy mély levegőt, nincs verseny, nincs stressz, de nem viselt meg annyira a halasztás. Ha jövőre lesz, akkor jövőre lesz.”

Kiemelte, nehéz megmondani, a dzsúdó mennyi idő után állhat vissza a rendes kerékvágásba, de a mostani pihenő alatt az ízületei is pihennek, ami hosszú távon még jól jöhet számára.

„A reptereken ülés és a máshol alvás annyira nem hiányzik, a versenyek atmoszférája ugyanakkor kicsit már kezd… A legfontosabb, hogy fejben hogyan kezeljük a történteket, egyelőre már annak is örülni fogunk, ha az edzések visszaállnak” – fogalmazott a dzsudoka, aki élvezi, hogy most tudja, milyen, ha szabad a hétvégéje.

„Ennek ellenére az lebeg a szemem előtt, hogy nemsokára itt az olimpia, és vissza kell kerülni abba a formába, amiben voltam. Jó lenne tudni, mi lesz a kvalifikáció menete a továbbiakban, mert közel álltam a kvótaszerzéshez, amit felboríthat, ha a nemzetközi szövetség betesz még húsz versenyt” – tekintett előre Karakas, akinek a harmadik olimpiája lehet a tokiói.

„Mentálisan és fizikálisan is jól érzem magam, attól félek csak egy picit, hogy jövőre sem rendezik meg az ötkarikás versenyt. Ez nagy probléma lenne nekem, ugyanis egyelőre nem tudom, Tokió után mi lesz” – zárta a BHSE sportolója.

További tartalmak