Musorujsag
Élő Eredmények

Engedélyezték a beltéri edzéseket a magyar cselgáncsozók számára

Engedélyezték a beltéri edzéseket a magyar cselgáncsozók számára

MTI
Szigorú feltételek mellett a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) engedélyezte a kluboknak a beltéri edzéseket.

Az MJSZ egy hónapja még – az enyhítések ellenére – nem javasolta a teremben történő gyakorlást a koronavírus-járvány miatt, de Nagy András sportigazgató szerdai közleményében már új útmutatást adott a válogatott, illetve az igazolt sportolók részére.

Eszerint, noha az egészségügyi helyzet nem változott, és a koronavírus még mindig jelen van, lehet beltéri tréningeket tartani alacsony létszám mellett. A versenyzők testhőmérsékletét ellenőrizni kell, betegen nem lehet edzésre érkezni, és kerülni kell a felesleges közvetlen kontaktust (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi).

Lehetőség szerint állandó edzőpárokat kell kialakítani, fontos a saját arc, szem, száj érintésének a kerülése, kulacs nem lehet közös használatban, az öltözőhasználat kerülendő, és a saját törölközővel való szárítkozást követően az otthoni tusolás ajánlott.

A kommüniké felhívta a válogatott cselgáncsozók figyelmét a holléti nyilvántartás pontos töltésére, mivel a doppingellenőrök bármikor vizsgálhatják őket.

Nagy András az M1-nek nyilatkozva elmondta, egy kontaktsportágban nagyon nehezen kivitelezhető a biztonsági távolság betartása, de a szigorú feltételekkel szerinte el lehet kerülni, de legalábbis le lehet lassítani a fertőzést. A sportigazgató hozzátette, hogy tudomása szerint már minden érintett elkezdte a beltéri edzéseket, ami nagyon fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából. A nemzetközi szövetség egyelőre nem adott ki tervezetet az olimpiai kvalifikációs versenyekkel kapcsolatban, de amíg ez megtörténik, addig is készülniük kell a versenyzőknek.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a járvány miatt, a legutóbbi magyarországi verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt.

További tartalmak