Musorujsag
Élő Eredmények

Ötnapos rosszulléttel esett át a koronavíruson Ungvári Miklós

M4 Sport
Átesett a koronavíruson Ungvári Miklós, aki emiatt valószínűleg nem vehet részt az október 23. és 25. között sorra kerülő budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyen.
Ungvári Miklós a Budapest Grand Prix-n 2019. július 13-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Az olimpiai ezüstérmes dzsúdós az M4 Sport hétfő délelőtti Sporthíradójában elmondta, lassan negyedik hete küzd a koronavírus-tesztekkel és magával a betegséggel, hiszen az első vizsgálatnál kifolyt a tőle vett minta, a második pedig pozitív eredményt hozott. „Azóta túl vagyok egy negatív teszten, bízom benne, hogy két-három nap múlva meglesz a második negatív is, utána pedig következhet az a komoly kivizsgálás a Sportkórházban, ami ilyenkor a sportolókra vár.”

A háromszoros Európa-bajnok ceglédi sportoló hozzátette, négy-öt napig voltak tünetei a betegség alatt, izzadásról, rosszullétről és kisebb lázról számolt be.

A betegség miatt Ungvári Miklós valószínűleg nem vehet részt az október 23. és 25. között sorra kerülő budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyen, hiszen aki átesik a koronavírus-fertőzésen, annak a Sportkórház bevonja a sportorvosi engedélyét, a visszatérés előtt pedig széles körű vizsgálat vár a sportolókra, amely tartalmaz egyebek mellett terheléses EKG-t és szívultrahangot is.

„Bízom benne, hogy már a héten el tudok menni a Sportkórházba és elkezdődhetnek a vizsgálatok” – fogalmazott az október 15-én 40. életévét betöltő cselgáncsozó, aki ugyanakkor a novemberi, prágai Európa-bajnokságon már mindenképpen szeretne versenyezni, ahogyan a jövő évre halasztott tokiói olimpia is a tervei között szerepel, amennyiben pedig utóbbi sikerül, ő lehet az első magyar a sportágban, aki öt olimpián is szerepel.

További tartalmak