Musorujsag
Élő Eredmények

Nézők nélkül rendezik meg a budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyt

Nézők nélkül rendezik meg a budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyt

MTI
Nem lesznek nézők az október 23-25-én megrendezendő budapesti cselgáncs Grand Slam-versenyen.

A judoinfo.hu portál híradása szerint az eseményt a koronavírus-járvány során más sportágakból már megismert buborékban bonyolítják le.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és a Grand Slam szervezőbizottságának első embere elmondta, a szervezet által kidolgozott protokollt vette át és bővítette ki a nemzetközi szövetség (IJF), „így nagyrészt a saját szabályaink szerint bizonyíthatjuk a világnak, ilyen körülmények között is lehet világversenyt rendezni”.

A budapesti Grand Slam-verseny a sportág újraindulásának első kiemelkedő eseménye lesz, amely kiemelt pontozással játszik majd szerepet a 2021-es tokiói olimpia kvalifikációs sorozatában. Ennek megfelelően óriási az érdeklődés a budapesti esemény iránt, a hétvégéig 81 ország 643 versenyzője adta le a nevezését, várhatóan három teljes szállodát megtöltenek majd a résztvevők és a szervezők, ugyanis csak az léphet majd be a Papp László Budapest Sportaréna területére, aki a buborékba bekerült.

A külföldről érkezők csak két érvényes COVID-teszttel akkreditálhatnak, s ezt követően – már a helyszínen – egy újabb PCR-teszt elvégzése vár rájuk. Az eredmény érkezéséig (ez várhatóan huszonnégy órán belül megtörténik), nem hagyhatják majd el szállodai szobájukat. Amennyiben a teszt negatív eredményt mutat, bekerülnek a buborékba.

A szállodát és az edzésnek, illetve a versenynek helyet adó csarnokokat ezután sem hagyhatják el, aki megsérti az előírásokat, azt azonnal kizárják. A bezártságot a szervezők igyekeznek enyhíteni, a Danubius Hotel Arena és a Papp László Sportcsarnok között teljesen lezárható területen amolyan Grand Slam Falut alakítanak ki a sportolók és edzőik számára, itt tölthetik majd el a szabadidejüket.

Ugyan az eseményt nézők nélkül rendezik meg, a világon több mint 180 országban – Magyarországon az M4 Sporton – képernyőre kerülnek a mérkőzések.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek