×

Karakas Hedvig és Naji Dávid elődöntős a budapesti Grand Slamen

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig és a 60 kilós Naji Dávid egyformán három győzelemmel bejutott az elődöntőbe a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny pénteki nyitónapján.

Az 57 kilós súlycsoport egyetlen magyarja két orosz rivális legyőzése után az izraeli Timna Nelson Levivel akaszkodott össze, és egy akcióra vazaarit kapott, majd karfeszítéssel véget vetett a küzdelemnek. A BHSE vb-bronzérmesére a kanadai Jessica Klimkait vár a négy között.

A kaposvári Naji Dávid – a viadal meglepetésembere – egy brazil és egy francia ellenfél legyűrése után a kazah Guszman Kirgizbajevvel került szembe, és egy ideig úgy tűnt, hogy megkapja a leléptetést jelentő harmadik figyelmeztetését. A meccs azonban váratlan fordulattal ért véget, mivel a 19 éves magyar versenyző az utolsó másodpercben vazaarit érően földre vitte ellenfelét, és nyert. Az elődöntőben az eddig csak korosztályos Európa Kupákon vitézkedő Naji az orosz Robert Msvidobadzéval csap össze.

Az 52 kilós Pupp Réka második meccsén a francia Astride Gnetóval találkozott, aki a világbajnok Priscilla Gneto húga. Az ellenfél csakhamar vazaarival vezetett, és a paksi dzsúdós csak intéseket tudott kiharcolni, ami kevés volt a sikerhez. Ezzel a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa befejezte szereplését a Papp László Sportarénában.

Súlycsoporttársa, Knetig Emőke egy vereséggel zárt.

Az esti éremcsatákat az m4sport.hu élőben közvetíti 17 órától, az M4 Sport 18:10-kor kapcsolódik be a küzdelmekbe.