Musorujsag
Élő Eredmények

Biztosan megrendezik a prágai cselgáncs-Eb-t

Biztosan megrendezik a prágai cselgáncs-Eb-t

MTI
Az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) biztosan megrendezi november 19. és 21. között a prágai kontinenstornát.

A judoinfo.hu szaklap hétfői tájékoztatása szerint Szergej Szolovejcsik, az EJU elnöke nyílt levéllel fordult a tagszövetségekhez, sportolókhoz és edzőkhöz. Ebben közölte: a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzet alakult ki Európában, különösen Csehországban, ennek ellenére az EJU végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy megtartja a felnőtt Eb-t.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy határozott, hogy 2021-ben megrendezi a tokiói olimpiát, nekünk pedig küldetésünk, hogy az európai dzsúdósok nagy versenyeken való részvétellel megfelelően fel tudjanak készülni életük nagy eseményére” – kezdte indoklását az orosz sportdiplomata.

„Emellett briliáns példát kaptunk a nemzetközi szövetségtől és a Magyar Judo Szövetségtől a budapesti Grand Slammel arról, hogyan kell magas színvonalon versenyt rendezni úgy, hogy a résztvevők egészsége biztonságban maradhasson. Az EJU munkatársai olyan csapatot állítottak fel a cseh szövetséggel együttműködésben, amely garantálja az Európa-bajnokság résztvevőinek biztonságát” – tette hozzá.

Október 23. és 25. között 61 ország 409 versenyzője lépett tatamira a Papp László Sportarénában rendezett Grand Slamen, amely nézők nélkül, buborékos szervezésben zajlott le.

További tartalmak