×

Sipőcz arany-, Sáfrány bronzérmes lett a junior Eb-n

Sipőcz Richárd a +100 kilogrammos súlycsoportban arany-, Sáfrány Péter a 90 kilósok között bronzérmes lett a Porecben rendezett junior cselgáncs Európa-bajnokság pénteki zárónapján.

Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs) Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)
A judoinfo.hu szakportál beszámolója szerint a Széchenyi Egyetem SE sportolója előbb a belga Yves Ndaót győzte le ipponnal, majd az orosz Valerij Jendovickij ellen a hosszabbításban ért el ippont. Sipőcz a döntőben az ukrán Jevgenyij Baljevszkijnál bizonyult jobbnak vazarival, ezzel két ifjúsági és egy U23-as Eb-arany után immár a junioroknál is van egy elsősége.

A Miskolci VSC ifjúsági Eb-bronzérmese, Sáfrány Péter az első két mérkőzését vazarival nyerte meg, ám a negyeddöntőben nem bírt a későbbi aranyérmes francia Francis Damier-vel. A vigaszágon azonban javítani tudott, és hosszabbításban vazarival nyert a lengyel Dymitrij Janczylikkal szemben. A bronzmérkőzésen az izraeli Guy Gurevitch volt az ellenfele, akit taktikus győzelemmel múlt felül.

A magyar válogatott egy arany- és két bronzéremmel, illetve két ötödik és négy hetedik hellyel zárt a horvátországi junior Európa-bajnokságot, amelyet nézők nélkül rendeztek. A versenyen 37 ország 356 dzsúdósa lépett tatamira, a magyar színeket 16-an képviselték.