Musorujsag
Élő Eredmények

Helyezetlenül zártak a magyarok a cselgáncs-Eb második napján

mti
Szabó Frigyes és Tóth Benedek is helyezetlenül zárta a prágai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapját.

A 81 kilogrammos Tóth a 32 között a montenegrói Nebojsa Gardaseviccsel szállt szembe. A Rákosvidéke Hajtós DSE 20 éves versenyzőjét – aki februárban bronzérmet nyert a felsőőri (Oberwart) világkupa-versenyen – a rendes mérkőzésidőben kétszer intették lehúzásért, míg ellenfele egy figyelmeztetéssel kezdte az aranypontig tartó hosszabbítást. Kisvártatva Gardasevic neve mellé is két intés került, a bírói „állj” vezényszó után egyre hosszabb ideig lihegtek a kimerült felek, mígnem hét perc elteltével Tóth egy belső horogdobással földre vitte riválisát, és vazaarival nyert.

Tóthra a nyolcaddöntőben a 2018-ban Eb-ezüstérmes belga Sami Chouchi várt. Első találkozójukon kezdettől fogva az ellenfél irányított, de a Rákosvidéke Hajtós DSE 20 éves versenyzője – aki februárban bronzérmet nyert a felsőőri (Oberwart) világkupa-versenyen – bravúrosan kitornázta magát egy kemény karfeszítésből. Nem sokkal később a 27 éves rivális villámgyorsan lecsavarta a földre Tóthot, és máris vazaarival vezetett, majd újabb földharc következett, és a második gyilkos erejű karfeszítésből már nem volt menekvés: a magyar dzsúdós 57 másodperccel a vége előtt lekopogta ellenfele akcióját.

A 73 kilós Szabó Frigyes ugyancsak a 32 között kezdett a német Igor Wandke ellen, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. Az UTE dzsúdósa – aki 2018-ban harmadik lett a budapesti Grand Prix-n – első intését passzivitásért, majd a másodikat szabálytalan fogásért kapta. A hajrában már mindketten a hosszabbításra tartalékoltak, amikor a bíró öt másodperccel a vége előtt lehúzásért harmadszor is figyelmeztette a 26 éves Szabót, ami már a leléptetését jelentette.

A magyarok számára így befejeződött a pénteki versenynap az O2 Arenában. A válogatott az 57 kilós Karakas Hedvig csütörtöki diadala révén egy aranyéremnél tart a cseh fővárosban.

Az Eb szombati zárónapján a nőknél +78 kilóban Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC), míg a férfiaknál 90 kilóban Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE) és Gőz Roland (MTK Budapest), 100 kilóban Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) és Vég Zsombor (Ceglédi VSE), +100 kilóban pedig Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) képviseli a magyar színeket.

További tartalmak