Musorujsag
Élő Eredmények

Karakas: Még most is extázisban vagyok

m4sport.hu
A magyar cselgáncsozó úgy érezte, a fekjében kell először rendet tennie. Ez sikerült, az elllenfelek pedig már nem jelentettek akadályt.
Karakas Hedvig az Európa-bajnoki aranyéremmel. EPA/MARTIN DIVISEK

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig aranyérmet nyert a prágai cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. A magyar dzsúdósport 18. Eb-aranyérmét szerző sportoló egy nappal később az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nagyon fáradt, mert a verseny után nehezen aludt el, hajnali három óráig fent volt.

„Még most is extázisban vagyok, bekönnyezett a szemem ahogy visszanéztem a döntőt” – mondta a BHSE sportolója. Karakas második Európa-bajnoki fináléját vívta, előzőleg a 2015-ös bakui döntőben ugyancsak Monteiróval csapott össze, és akkor kikapott.

„Nagyon rég volt már, hogy jelentős világversenyen döntőben lehettem, régen sikerült jelentős tornát nyernem, de úgy voltam vele, majd valamikor megkapom az élettől. Úgy tűnik, ez most jött el” – mondta a csinos dzsúdós.

Elárulta, mivel a legutóbbi két versenye nem sikerült, elsősorban fejben kellett rendbe tennie magát. „Próbáltam csak pozitív gondolatokba merülni és a győzelem azt jelenti, siekrült megváltoztatni valamit a fejemben. Szerettem volna azt érezni verseny van, és ez egy ünnep. Minennap maghaloik kétszer az edzőteremben és tudtam, ha ezt most elgörcsölöm, semmi értelme” – összegzett.

Tudta, minél tovább bírja annál nagyobb az esélye, miként azzal is tisztában volt, az utolsó akciónál mit tervez ellenfele, ezért tudott egyből reagálni rá. „A mostani siker megerősített, ha valaki kitartó és céltudatos annak meglesz az eredménye”.

További tartalmak