Musorujsag
Élő Eredmények

Özbas Szofi és Ungvári Attila is kiesett a Mesterek Tornáján

Özbas Szofi és Ungvári Attila is kiesett a Mesterek Tornáján

mti
A kedden érdekelt mindkét magyar - Özbas Szofi és Ungvári Attila - kiesett a cselgáncsozók Dohában zajló Mesterek Tornáján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 63 kilogrammban szereplő Özbas első meccsén az izraeli Gili Sharirt vazaarival legyőzte, a második körben viszont a szlovén Andreja Leskitől vazaarival kikapott és helyezetlenül zárt.

Ungvári Attilának (81 kg) már a kezdés sem sikerült, rögtön az első meccsén ugyanis a friss Európa-bajnok georgiai Tato Grigalasvilivel találkozott, aki ipponnal legyőzte őt.

A hétfői nyitónapon Pupp Réka ötödik helyen végzett az 52 kilogrammosok között, szerdán pedig Tóth Krisztián (90 kg), Cirjenics Miklós (100), Sipőcz Richárd (+100) és Szigetvári Mercédesz (+78) lesz érdekelt Katarban, ahol 69 ország 399 versenyzője lép tatamira.

A 294 ezer dollár (88 millió forint) összdíjazású Mesterek Tornájára minden súlycsoport legjobb 36 dzsúdósát hívták meg. A viadal rangját jelzi, hogy csak a világbajnokságon lehet több pontot szerezni az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Borítókép: Özbas Szofi (Fotó: Klaus Müller)

További tartalmak