Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tóth Krisztián: Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból

Tóth Krisztián: Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból

MTI
Fáradtságról és bírói szubjektivitásról beszélt a 90 kilogrammos Tóth Krisztián, miután bronzérmet szerzett a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Az MTK versenyzője még mindig kissé lihegve nyilatkozott az MTI-nek az éremceremónia után:

„Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból, már várom, hogy visszaérjünk a hotelbe, és kicsit pihenhessek. Az elvesztett negyeddöntő után egy pozitív mérgesség volt bennem, mert nagyon Európa-bajnok akartam lenni, és színesíteni a medálkollekciómat. Gviniasvili ellen mindig nehéz, ezzel együtt a döntőben kikapott a másik georgiaitól, így nem ő jön majd az olimpiára. Sajnálom, mert megérdemelte volna, a győztes Lasa Bekaurit viszont nem ismerem, még sosem mentem vele” – mondta a 26 éves dzsúdós.

Tóth Krisztián ezután rátért az aranyponttal megnyert bronzmeccs történéseire:

„Ez szerintem a bírói szubjektivitáson múlt. Igaz, hogy a török rendre próbált megelőzni, viszont veszélytelen volt. Én ugyanakkor sosem hátráltam, hogy ezzel is mutassam a felfogásomat a mérkőzésvezetőnek, de így is necces volt. Én mindig dolgoztam, hogy a stílusommal szimpatikus legyen a bíróknak, talán ez is benne volt ebben a meccsben – fejtette ki. – A meló összeállt, most már minden idegszálammal a budapesti vb-re és az olimpiára koncentrálok, mindkét versenyen szeretnék nagyot alkotni” – tette hozzá.

Edzője, Pánczél Gábor úgy vélekedett, hogy kis szerencse is kellett a hosszú nap végén.

„A bronzmeccsen Krisztián időnként bizonytalan volt, de a török is sok alibi technikát mutatott be. Ami az elvesztett negyeddöntőt illeti, sajnos vannak olyan ellenfelek, akik egyáltalán nem fekszenek neki, és Gviniasvili is ilyen, mert teljesen speciális stílusa van. Ezzel együtt maximálisan elégedett vagyok Krisztián mai teljesítményével, a tavalyi, mentálisan kevésbé sikeres év után teljesen más felfogásban dolgozik. Az edzéseken már pedagógusként is segít nekem a fiatalokkal, és sokszor már vissza kell fognom őt” – tette hozzá mosolyogva.

Ami a tokiói olimpiáig hátralévő időszakot illeti, a férfi válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő tréner közölte:

„A kvóta már atombiztos, és ha a budapesti világbajnokságon nem történik valami katasztrófa, akkor benne lesz a világranglista első nyolc helyezettjében, azaz kiemeltként szerepelhet az olimpián. Addig már csak a hazai vb szerepel a programban” – tette hozzá Pánczél Gábor.

További tartalmak