Musorujsag
Élő Eredmények

Ungvári Miklós a vigaszágon folytatja a cselgáncs-vb-t

Ungvári Miklós a vigaszágon folytatja a cselgáncs-vb-t

mti
Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós kikapott a 73 kilogramm negyeddöntőjében, így a vigaszágra került a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A háromszoros világbajnoki bronzérmes magyar negyedik meccsén a georgiai Lasa Savdatuasvilivel szállt szembe, akitől mindkét eddigi találkozójukon – köztük a londoni olimpia 66 kilós döntőjében – kikapott.

A 40 éves ceglédi dzsúdós két perc alatt két intést kapott, ami sorsdöntőnek bizonyult a későbbiekben. A rendes mérkőzésidő nem hozott értékelt akciót, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebben a háromszoros Európa-bajnok magyar többet kezdeményezett, de a vb-kről arany-, ezüst- és bronzéremmel is rendelkező rivális stabilan állt a lábán, és rutinosan húzta az időt.

Ez végül eredményesnek bizonyult, mivel bő 11 (!) perc elteltével a bíró harmadszor is megintette a közönségkedvenc magyart, ami már a leléptetését jelentette.

Ungvári a bronzéremig tartó vigaszágon az azeri Hidajat Hejdarovval találkozik.

A nőknél az 57 kilós Karakas Hedvig és Kármán Andrea a 16 között búcsúzott a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 2020-ban az év sportolónőjévé választott Karakas – aki 11-edikként stabil kvótás helyen áll a világranglistán – a brazil Ketelyn Nascimento elleni 16 perces csata után Anasztaszija Konykinával találkozott. A BHSE tavaly Európa-bajnok versenyzője 3/1-es győzelmi mérleggel állt az Eb-harmadik orosz ellen, ám az ötödik csata kezdettől fogva az ellenfél elképzelése szerint alakult. A 31 éves magyar egy perc elteltével már két intésnél tartott, Konykina pedig érezte, hogy a 2009-ben vb-harmadik Karakas nem frissen állt ki ellene, és folyamatosan próbálta újabb hibára késztetni. Ez szűk három percnél következett be, amikor Karakas kibújt egy fogásból, és megkapta harmadik figyelmeztetését, ami már a leléptetését jelentette.

Súlycsoporttársa, a junior Eb-ötödik Kármán Andrea a 16 között a dzsúdó egyik ikonikus alakjával, a hatszoros Európa-bajnok és négyszeres vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze. A 14 évvel idősebb ellenfél rutinosan, de akció nélkül hozta le a mérkőzést, amelyből 26 másodperc volt hátra, amikor az UTE 21 éves versenyzőjét harmadik intéssel leléptették.

Borítókép: Budapest, 2019. július 13. Ungvári Miklós az üzbég Hikmatilloh Turajev elleni mérkőzésén a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-én. Ungvári Miklós kiesett. MTI/Czagány Balázs

További tartalmak