Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ungvári Miklós lesz a férfi cselgáncsozók szövetségi kapitánya

Ungvári Miklós lesz a férfi cselgáncsozók szövetségi kapitánya

mti
A jövő évtől Ungvári Miklós és Braun Ákos veszi át a szövetségi kapitányi posztot a magyar cselgáncs-válogatottnál, miután Pánczél Gábor a férfiak és Toncs Péter a nők éléről távozik.

A judoinfo.hu szakportál beszámolója alapján a két mesteredző az év végén, szerződése lejártával távozik, mivel egyesületi feladatuk miatt nem kívánták meghosszabbítani szerződésüket. Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke bejelentette, a jövő év elejétől új összetételű szakmai csapat veszi át a magyar válogatott irányítását: férfi szövetségi kapitány a négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lesz, a női kapitányi posztot pedig a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tölti be.

Szőnyegedzőként az ő munkájukat segíti majd a férfiaknál az évek óta Magyarországon dolgozó japán Kaida Ken, illetve a nőknél az Európa-bajnok, még mindig aktív Karakas Hedvig. A szakemberek munkáját az elmúlt évtizedekben Franciaországban, majd Olaszországban dolgozó japán szakember, Murakami Kijosi felügyeli majd.

„Hosszas előkészítő munka után tudtuk összeállítani a meggyőződésem szerinti legerősebb és legalkalmasabb stábot, amelyben olyanok kaptak szerepet, akik szakmai tudásuk, emberi kvalitásaik alapján erre a legalkalmasabbak, a hazai dzsúdós társadalomban elfogadottak, magas támogatottsággal bírnak, így a közös munka szakmai és emberi feltételeinek megteremtésére képesek. Olyan erős stábot sikerült összehoznunk, amely bárhol a világon megállná a helyét” – mondta Kovács Antal.

A magyar dzsúdósport első és mindeddig egyetlen olimpiai bajnoka hozzátette, minden résztvevő felismerte az összefogás érdekében a feladat fontosságát. „Ezt jól példázza Karakas Hédi esete is, aki még nem fejezte be aktív pályafutását, de önként, ellenszolgáltatás nélkül vállalta a szőnyegedzői feladatot” – tette hozzá Kovács.

A tokiói olimpiai ciklusban Pánczél Gábor és Toncs Péter irányította a magyar válogatottat, amely ebben az időszakban több nagy sikert ért el, tavaly Karakas Európa-bajnoki címet szerzett és az Év női sportolójának választották Magyarországon, az olimpiai indulás jogát hét versenyző harcolta ki, közülük Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, Pupp Réka pedig ötödik helyen végzett.

Borítókép: Ungvári Miklós (Forrás: olimpia.hu)

További tartalmak