Musorujsag
Élő Eredmények
×

Harminc magyar cselgáncsozó lép tatamira a budapesti Grand Slam-viadalon

Harminc magyar cselgáncsozó lép tatamira a budapesti Grand Slam-viadalon

m4sport.hu/MTI
A tervek szerint harminc cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő, budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon.

A judoinfo.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint a nevezések száma már meghaladta a négyszázat, s legalább 69 ország küldi el legjobbjait a Papp László Sportarénába, ahol már a 2024-es párizsi játékok kvótáiért lehet pontokat gyűjteni.

A magyar válogatott vezérkara, Murakami Kijosi technikai igazgató, Ungvári Miklós férfi és Braun Ákos női szövetségi kapitány döntése nyomán a keretben sok fiatal kap lehetőséget, a rendező jogán ugyanis Magyarország minden súlycsoportban négy főt indíthat.

A viadal mindhárom napján éremesélyes magyar versenyzőnek lehet szurkolni, a jövő pénteki nyitónapon a kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai ötödik Pupp Réka, szombaton a háromszoros Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Ungvári Attila, az Európa-bajnok Karakas Hedvig és a legutóbbi, ulánbátori GS-versenyen bronzérmes Varga Brigitta, vasárnap pedig az olimpiai bronzérmes, ugyancsak Grand Slam-győztes Tóth Krisztián, valamint a hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd lesz a “húzónév” a hazaiak közül.

MTI/Czeglédi Zsolt

Lesznek ugyanakkor neves hiányzók is, sérülése miatt nem lehet ott a mezőnyben az Európa-bajnoki bronzérmes Özbas Szofi, ahogyan a sérüléséből felépülő, junior világbajnok Sáfrány Péter sem áll még készen a bevetésre.

A nézők számára ingyenes lesz a belépés a Grand Slam-viadalra, a jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judo Szövetség felületén.

A magyar csapat:
férfiak:
60 kg: Feczkó Csanád (Rákosvidéke Hajtós DSE), Naji Dávid (Kaposvári JK), Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), Farkas Bence (Rákosvidéke Hajtós DSE)
66 kg: Gombás Bálint (Óbudai JC), Máthé Bence (BHSE), Vida András (Győri AC)
73 kg: Boros Bence (Kaposvári JK), Szegedi Dániel (Budaörsi SC), Szabó Áron (Ippon Judo Tatabánya), Tóth Botond (MTK Budapest)
81 kg: Ungvári Attila (Győri AC), Tóth Benedek (MTK Budapest), Miklósvölgyi Dániel (Ippon Judo Tatabánya), Demeter Bendegúz (MTK Budapest)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Nerpel Gergely (TFSE)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)

nők:
48 kg: Beringer Fatime (MTK Budapest)
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti), Keller Rebeka (Ippon Judo Tatabánya)
57 kg: Kovács Kitti (BHSE)
63 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Varga Brigitta (MTK Budapest)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK), Czerlau Jennifer (Miskolci VSC), Kovács Viktória (UTE)

Borítókép: Szófia, 2022. április 30. Ungvári Attila (fehér) és az ukrán Hievorh Manukian a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság férfi 81 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén 2022. április 30-án. MTI/EPA/Vaszil Donev

További tartalmak