Musorujsag
Élő Eredmények

Karakas Hedvig egy könnyed győzelemmel kezdett a cselgáncs-vb-n

Karakas Hedvig egy könnyed győzelemmel kezdett a cselgáncs-vb-n

mti
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig könnyed győzelemmel kezdett szombaton a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A BHSE Európa-bajnoka a 64 között Özlem Yildizzel csapott össze. A mindössze 19 éves török rivális eddigi legjobb eredménye az idei junior világbajnoki cím volt. Első találkozójuk első perce földharccal telt, de a 13 évvel idősebb magyar nem tudta leszorítani Yildizt. A mérkőzés két és fél percnél ért véget, amikor Karakas egy lábsöpréssel ippongyőzelmet aratott.

A 2009-ben vb-harmadik magyar dzsúdós következő ellenfele a japán Funakubo Haruka lesz, aki az idén megnyerte a budapesti és a párizsi Grand Slam-viadalt.

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti első mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett.

A BHSE versenyzője az idén egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett világkupa-viadalokon, míg vele szemben a súlycsoport egyik favoritja, a csapatban olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki címvédő izraeli Timna Nelson Levi állt.

A találkozó eleinte nem tükrözte az erőviszonyokat, az idei budapesti Grand Slamen harmadik rivális karfeszítéssel próbálkozott, de a 24 éves magyar kivédekezte, így jutottak el az első értékelt akcióig tartó hosszabbításba. Ebből 1 perc 13 másodperc pergett le, amikor a 28 éves izraeli egy belső horogdobásra vazaarit kapott, és nyert.

Borítókép: Karakas Hedvig (Fotó: Facebook/Karakas Hedvig)

További tartalmak