Musorujsag
Élő Eredmények
×

Karakas vébéjét a sportág nagy ígérete zárta rövidre

Karakas vébéjét a sportág nagy ígérete zárta rövidre

mti
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig a 32 között búcsúzott szombaton a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A BHSE Európa-bajnoka második mérkőzésén a japán Funakubo Harukával szállt szembe, aki idén megnyerte a budapesti és a párizsi Grand Slam-viadalt, továbbá a dzsúdótörténelem egyetlen háromszoros junior világbajnoka.

Első találkozójukból bő egy perc telt el, amikor egy földharc során a 23 éves ellenfél – akit a kategória legnagyobb ígéretei között tartanak számon – az oldalára pörgette a 32 esztendős magyart, és leszorítást kezdeményezett. A 2009-ben vb-harmadik Karakas hasztalanul próbált kifordulni az ölelésből, és Funakubo 20 másodperc után ippongyőzelemmel jutott tovább.

Mivel ugyanebben a súlycsoportban Kovács Kitti az első mérkőzésén kikapott, a magyarok számára befejeződött a versenynap, vasárnap a 81 kilós Ungvári Attilát és a 63 kilós Özbas Szofit szólítják tatamira az üzbég fővárosban.

Funakubo Haruka egyébként a döntőig menetelt, ahol a brazil Rafaela Silvától kapott ki. A dél-amerikai olimpiai bajnok 2013 után a második vb-címét szerezte meg.

Férfi 73 kilóban a mongol Tsogbaatar Tsend-Ochir diadalmaskodott, így az első két nap japán hegemóniája után, ezúttal egyik súlycsoportban sem az ázsiai nagyhatalom dzsúdósai győztek.

cselgáncs-világbajnokság
férfiak, 73 kg,:

világbajnok: Tsogbaatar Tsend-Ochir (Mongólia)
2. Hasimoto Szojcsi (Japán)
3. Daniel Cargnin (Brazília) és Hidayat Heydarov (Azerbajdzsán)

nők, 57 kg:
világbajnok: Rafaela Silva (Brazília)
2. Funakubo Haruka (Japán)
3. Jessica Klimkait (Kanada) és Enkhrillen Lkhagvatogoo (Mongólia)
…Karakas Hedvig és Kovács Kitti helyezetlen

Borítókép: Karakas Hedvig (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az Abe testvérek taroltak a cselgáncs-vb-n
A tokiói olimpiához hasonlóan a japán Abe testvérek a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon is egyazon napon szereztek aranyérmet pénteken.
Cselgáncs