Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tóth Krisztián már az első fordulóban kiesett a cselgáncs-vb-n

Tóth Krisztián már az első fordulóban kiesett a cselgáncs-vb-n

MTI
Az olimpiai bronzérmes mellett a szintén 90 kilogrammos Nerpel Gergely és a 70 kilós Gercsák Szabina is az első mérkőzésén kiesett hétfőn a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Tóth Krisztián, az MTK Budapest 28 éves klasszisa a 32 között a georgiaiból spanyollá lett Tristani Mosakhlishvilivel csapott össze, akit eddigi egyetlen találkozójukon legyőzött áprilisban Antalyában. A második csata nagy küzdelmet hozott, de akciókat nem. A bíró előbb lerántásért, majd szabálytalan fogásért és passzivitásért is figyelmeztette a vb-ezüsttel és -bronzzal is rendelkező magyart, s a harmadik intés – nyolc másodperccel a mérkőzésidő vége előtt – már a leléptetését jelentette.

Súlycsoporttársa, a TFSE-t erősítő Nerpel Gergely a 64 között a dél-koreai Han Dzsu Jeoppal találkozott, az ifi Eb-harmadik magyar jól tartotta magát, mígnem a hajrában ellenfele vazaarit érő akciót mutatott be rajta, és nyert.

Ugyancsak helyezetlenül zárt Gercsák Szabina, a DVTK Eb-bronzérmes versenyzője a szlovén Anka Pogacnikkal szállt szembe, akivel 1/1-re állt a mérlege. A harmadik meccsük első négy perce csak intéseket hozott, aztán az aranypontig tartó hosszabbításból 1:43 perc telt el, amikor a szintén Eb-harmadik ellenfél karfeszítést indított, melyből nem volt menekvés a 26 éves Gercsák számára.

Ezzel mindhárom hétfőn érdekelt magyar befejezte szereplését, kedden a 100 kilós Cirjenics Miklós és Vég Zsombor lép tatamira az üzbég fővárosban. A világbajnokság küzdelmeit az M4 Sport és az m4sport.hu egész héten élőben közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2021. június 10. Tóth Krisztián a kirgiz Erlan Serov elleni mérkőzés közben a férfiak 90 kg-os súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak