Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vég győzött, kemény ellenfél vár rá a cselgáncs vb-n

Vég győzött, kemény ellenfél vár rá a cselgáncs vb-n

MTI
Vég Zsombor győzelemmel kezdett, a szintén 100 kilogrammos Cirjenics Miklós viszont kiesett kedden a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A Ceglédi VSE-t erősítő Vég a 32 között a tunéziai Kusszaj Ben Garesszel csapott össze, aki 19 évesen már Afrika-bajnoki címvédőnek mondhatja magát. Első találkozójukon a 20 esztendős magyar – aki harmadik lett júliusban a budapesti Grand Slamen – diktálta a tempót, és két perc elteltével egy külső horogdobásra vazaarit kapott. A tunéziai nem okult az esetből, mivel egy perccel később ugyanígy került a földre, és Vég második vazaarija már ippont ért.

A folytatásban a kategória egyik favoritja, a világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok belga Toma Nikiforov következik a magyar dzsúdós számára.

Súlycsoporttársa, az Atomerőmű SE-ben versenyző Cirjenics a 64 között a kanadai Kyle Reyessszel szállt szembe, akit legyőzött az eddigi két találkozójukon. A két World Tour-aranynál tartó magyar és a tavalyi pánamerikai bajnok csatája három perc elteltével ért véget, amikor Reyes a 32 éves Cirjenics mögé lépett, és egy kontraakcióra ippont kapott.

Borítókép: Budapest, 2022. július 10. Vég Zsombor, miután győzőtt a német Daniel Herbst ellen a férfi -100 kg-os súlycsoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak