Musorujsag
Élő Eredmények

Vég Zsombor második mérkőzésén búcsúzott a cselgáncs-vb-n

Vég Zsombor második mérkőzésén búcsúzott a cselgáncs-vb-n

MTI
A 100 kilogrammos Vég Zsombor a második mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett kedden a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A Ceglédi VSE versenyzőjére a 16 között a súlycsoport egyik favoritja, a világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok belga Toma Nikiforov várt. A bolgár származású riválisnak ugyanakkor nem lehettek kellemes emlékei Végről, mivel eddigi egyetlen találkozójukon, júliusban kikapott tőle a budapesti Grand Slamen. Akkor a fiatal magyar dzsúdós a bronzéremig menetelt a Papp László Arénában. A 20 éves Végen a második ütközet során sem látszottak a megilletődöttség jelei, remekül állta a sarat, sokat kezdeményezett, és a belga neve mellett nemsokára már két intés állt. Három és fél perc elteltével a 29 esztendős Nikiforov aztán a magyar mögé lépett, és egy hátsó gánccsal a földre teremtette őt, amire – mivel Vég az oldalára érkezett – vazaarit kapott. A hátralévő időben a rutinos rivális megőrizte előnyét, így ő jutott be a negyeddöntőbe.

Ezzel – mivel Cirjenics Miklós már korábban búcsúzott – mindkét kedden érdekelt magyar számára véget ért a vb. Az egyéni küzdelmek szerdai zárónapján Sipőcz Richárd lép tatamira nehézsúlyban (+100 kg) az üzbég fővárosban.

Borítókép: A belga Toma Nikiforov (elöl) és Vég Zsombor a férfi -100 kg-os súlycsoport első fordulójában az olimpia kvalifikációs Grand Slam cselgáncsversenyen a Papp László Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak