Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az utolsó magyar is hamar kiesett a cselgáncs-vb-n

Az utolsó magyar is hamar kiesett a cselgáncs-vb-n

MTI
A magyar delegáció egy hetedik hellyel zárta az idei év legfontosabb olimpiai kvalifikációs versenyét.

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd az első mérkőzésén kikapott, ezzel kiesett szerdán a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon. A Széchenyi Egyetem SE Győr 21 éves versenyzője – aki szeptemberben világkupa-viadalt nyert az ausztriai Felsőőrben – a 32 között a kubai Andy Grandával kezdett. A korábbi egyetlen összecsapásukon az ellenfél győzött áprilisban az antalyai Grand Slamen.

A második találkozó négyperces alapideje csak intéseket hozott, így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebből 33 másodperc telt el, amikor a háromszoros pánamerikai bajnok Granda egy kontraakcióból földre tekerte a mindhárom korosztályban Európa-bajnok magyart, mire a zsűri némi tanakodás után vazaarit javasolt a bírónak.

Ezzel Sipőcz számára véget ért a vb, a magyarok a 81 kilós Ungvári Attila révén egy hetedik hellyel fejezték be szereplésüket az üzbég fővárosban. A 11 fős küldöttség összesen öt mérkőzést nyert a Humo Arénában, ahol a vb-programot lezáró csütörtöki vegyes csapatversenyben már nem indulnak a magyarok.

A vb a kétéves olimpiai kvalifikációs sorozat idei legfontosabb állomása volt.

Borítókép: Sipőcz Richárd (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek