Musorujsag
Élő Eredmények

Két bronzéremmel tértek haza a magyar cselgáncsozók a zágrábi ifjúsági Európa-kupáról

Két bronzéremmel tértek haza a magyar cselgáncsozók a zágrábi ifjúsági Európa-kupáról

m4sport.hu
Galó Bence és Tóth Máté bronzéremet nyert a zágrábi ifjúsági Európa-kupa viadalon, ahol minden idők egyik legnagyobb mezőnye gyűlt össze.

Már tavaly is rengetegen, közel 700-an léptek tatamira Zágrábban, az idén azonban ennél is nagyobb népszerűség övezte a versenyt: 35 ország 871 versenyzője indult, köztük 38 magyar judós.

Galó Bence az 50 kilogrammosok versenyében remekelt, három ippongyőzelemmel menetelt az elődöntőig, ahol a későbbi győztes kazah rivális, Yerkhan Murat ellen alulmaradt, de az UTE cselgáncsozója a bronzmérkőzésen javított és vazarival nyert olasz ellenfelével szemben.

Nehézsúlyban Tóth Máté, Galóhoz hasonlóan három győzelemmel kezdett, majd az elődöntőben egy azeri ellenfél ellen maradt alul. A bronzcsatában azonban egy grúz ellenfél ellen ipponnal harcolta ki a győzelmet.

Az éremtáblázat első helyét Azerbajdzsán (3 arany, 1 ezüst, 4 bronz) szerezte meg Grúzia (2, 2, 2) és Németország (2, 2, 0) előtt, Magyarország (0, 0, 2) a tizenötödik helyen végzett, holtversenyben Bulgária legjobbjaival, számolt be az Európa-kupa eseményeiről a Magyar Judo Szövetség honlapja.

Borítókép: cselgáncs (Fotó: Magyar Judo Szövetség)

További tartalmak