Musorujsag
Élő Eredmények

Özbas Szofi a bronzéremért küzdhet a cselgáncs-világbajnokságon

Özbas Szofi a bronzéremért küzdhet a cselgáncs-világbajnokságon

MTI
A 63 kilogrammos Özbas Szofi a bronzéremért küzdhet szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A 21 éves magyar dzsúdóson a fájdalmas karfeszítéssel elvesztett negyeddöntő után nem látszott, hogy fájlalta volna a jobb könyökét Laura Fazliu ellen. A koszovói riválissal szemben jó előjelnek számított, hogy eddig egyetlen meccsüket a BHSE versenyzője nyerte meg 2020-ban a koronavírus-járvány kitörése után rendezett első világversenyen, a budapesti Grand Slamen.

Második csatájuk három percig meddő tusakodást hozott, ám ekkor az Európa-bajnoki harmadik magyar tankönyvbe illő belső horogdobással feldöntötte Fazliut, és ipponnal nyert.

Özbasra a bronzmérkőzésen az osztrák Lubjana Piovesana vár. A délutáni program magyar idő szerint 17 órakor kezdődik az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában, az éremcsatákat az M4 Sport élőben közvetíti.

A 81 kilogrammos Ungvári Attila kikapott a vigaszágon és hetedikként zárt. A háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes magyar az elvesztett negyeddöntő után a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol a kanadai Francois Gauthier-Drapeau várt rá. Korábbi egyetlen mérkőzésüket a tavalyi Pánamerikai bajnokságon bronzérmes ellenfél nyerte a 2021-es bakui Grand Slamen.

A katari meccs négyperces alapideje után a Győri AC sportolójának két, a kanadainak pedig egy intés állt a neve mellett, így jöhetett az aranypontig tartó ráadás. A 34 esztendős Ungvári ebben is frissebben mozgott, ám három és fél perc után riválisa alábújt, és átdobta őt, amire ippont kapott. Ungvári így hetedikként zárta a vb-t.

Borítókép: Szófia, 2022. április 30. A cseh Renata Zakova (fehér) és Özbas Szofi a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság női 63 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén 2022. április 30-án. MTI/EPA/Vaszil Donev

További tartalmak