Musorujsag
Élő Eredmények

Vég Zsombor az Európa-bajnokot legyőzte, az olimpiai bajnoktól kikapott a cselgáncs-világbajnokságon

Vég Zsombor az Európa-bajnokot legyőzte, az olimpiai bajnoktól kikapott a cselgáncs-világbajnokságon

mti
A 100 kilogrammos Vég Zsombor az Európa-bajnok Michael Korrel legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, a 16 között azonban kikapott az olimpiai aranyérmes Lukas Krpalektől.

A 21 éves magyar – aki tavaly a budapesti Grand Slam-bronzérmével robbant be a felnőtt mezőnybe – erőnyerőként a 32 között kezdte meg szereplését, első ellenfele a holland Michael Korrel volt.  A 29 esztendős rivális két vb-bronzot gyűjtött, tavaly pedig Európa-bajnok volt Szófiában.

Első összecsapásukon kellemes meglepetésre végig a Ceglédi VSE sportolója irányított, és két perc elteltével egy külső horogdobásra vazaarit kapott. Korrel egyre kétségbeesettebben ment előre, de Vég okosan hárította a holland próbálkozásait, így ő jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A folytatásban a súlycsoport és az egész cselgáncssport egyik legnagyobb alakja, Lukas Krpalek várt rá. A cseh klasszis nyerte ugyanis az elmúlt két olimpiát, emellett 2014-ben és 2019-ben világbajnok lett, és három Európa-bajnoki aranyából az egyiket Budapesten szerezte meg 2013-ban.

A Ceglédi VSE sportolója remekül állta a sarat a 32 éves favorit ellen, a négyperces mérkőzésidő csak egy-egy intést hozott. Az első értékelt akcióig tartó hosszabbításban már mindketten lassabban mozogtak, majd egy perc elteltével Krpalek összeszedte minden erejét, és földre vitte, majd leszorította Véget. A magyar nem tudott már kiszabadulni a kemény ölelésből, így a cseh dzsúdós jutott tovább.

A katari vb egyéni küzdelmeinek utolsó napján, szombaton a +100 kilós Sipőcz Richárdot szólítják majd tatamira az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában.

Borítókép: Budapest, 2022. július 10. Vég Zsombor, miután győzőtt a német Daniel Herbst ellen a férfi -100 kg-os súlycsoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek