Musorujsag
Élő Eredmények

Tóth Krisztián győzött Linzben a cselgáncs World Touron

Tóth Krisztián győzött Linzben a cselgáncs World Touron

MTI
Tóth Krisztián győzött a 90 kilogrammosok között a cselgáncsozók World Tour-sorozatának linzi Grand Prix-viadalán, szombaton.

 

A verseny honlapja szerint az olimpiai bronzérmes Tóth három győzelem után az elődöntőben is diadalmaskodott, így várta a francia Axel Clerget elleni finálét, amelyet vazaarival nyert meg.

A 100 kilogrammos súlycsoportban Vég Zsombor és a +100-as kategóriában érdekelt Sipőcz Richárd is jól menetelt egészen az elődöntőig, ahol német riválistól kaptak ki: előbbi Louis Maitól, utóbbi pedig Losseni Konétól. Következett a vígaszág, ott Vég és Sipőcz megint vereséget szenvedett, így mindketten ötödikként zártak.

A 90 kilós, junior világbajnok Sáfrány Péter és a 100 kilós Cirjenics Miklós egyaránt hetedik lett. Korábban a legjobb magyar linzi helyezés Gyertyás Róza csütörtöki ezüstérme volt az 52 kilósok között.

Borítókép: A győztes Tóth Krisztián az orosz Mihail Igolnyikov elleni küzdelem után a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak