Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pupp ezúttal sem bírt az olimpiai bajnokkal, bronzéremért küzdhet a Mesterek Kupáján

Pupp ezúttal sem bírt az olimpiai bajnokkal, bronzéremért küzdhet a Mesterek Kupáján

MTI
Az 52 kilogrammos Pupp Réka kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

A paksiak Európa-bajnoki bronzérmese a négy között egy igazi klasszissal szállt szembe az olimpiai címvédő koszovói Distria Krasniqi személyében, akit eddigi hét összecsapásukon csak egyszer tudott megverni. A szintén 27 éves ellenfél tekintélyes medálgyűjteményében a tokiói arany mellett két világbajnoki bronz, az Eb-kről pedig egy arany, egy ezüst és két bronz is szerepel.

A nyolcadik csata négyperces alapideje kiegyenlített küzdelmet és két intést hozott, mindkettőt az idén Dohában világbajnoki ötödik Pupp kapta. Az aranypontig tartó hosszabbításból fél perc telt el, amikor Krasniqi egy külső horogdobással földre vitte a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványát, és ipponnal nyert.

Az Atomerőmű SE sportolójára a bronzmérkőzésen a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo vár, akit mindhárom eddigi találkozójukon megvert. Az összecsapás a 17 órakor kezdődő délutáni program nyolcadik meccse lesz.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak