Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pupp Réka ötödik lett a cselgáncs Mesterek Kupáján

Pupp Réka ötödik lett a cselgáncs Mesterek Kupáján

MTI
Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

 

A paksiak Európa-bajnoki harmadikja már rendelkezett tapasztalattal a Masters éremcsatáiban, ugyanis két éve Dohában kikapott a bronzmeccsen, és ötödik lett, míg tavaly Jeruzsálemben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A budapesti a bronzmérkőzésen a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit mindhárom eddigi találkozójukon megvert. A negyedik csata négyperces alapidejében a 27 éves magyart kétszer, míg riválisát egyszer intették, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből egy perc telt el, amikor Primo földre vitte az idén Dohában világbajnoki ötödik Puppot, a zsűri pedig videózást rendelt el. Némi tanakodás után a mérkőzésvezető jelezte, hogy a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a vállára esett, így az izraeli vazaarival nyert.

Az Atomerőmű SE sportolója 648 világranglistaponttal gazdagodott, összehasonlításul: az Eb-arany 700 pontot ér. Ez azonban aligha érdekelte, amikor könnyeivel küszködve visszatekintett a meccs hajrájára:

„Egyáltalán nem éreztem vazaarinak, szerintem a hasamra estem – nyilatkozta keserűen az MTI-nek. – Nagyon rosszul esik, hogy éppen a hazai közönség előtt maradtam le az éremről, jó lett volna dobogóra állni. A szerzett pontokra nem panaszkodom, mert megszilárdítottam a helyemet az olimpiai kvalifikációs világranglistán, ahol a Masters előtt hatodik voltam” – tette hozzá Pupp Réka.

A szombati versenynapon szintén nyolc magyar dzsúdós lép tatamira a Papp László Sportarénában.

 

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 4. Pupp Réka, miután vereséget szenvedett a koszovói Distria Krasniqi ellen a cselgáncs Mesterek Kupája 52 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében a budapesti Papp László Sportarénában 2023. augusztus 4-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak