Musorujsag
Élő Eredmények

Nerpel Gergely ezüstérmes Győrben a cselgáncs World Touron

Nerpel Gergely ezüstérmes Győrben a cselgáncs World Touron

MTI
Nerpel Gergely ezüstérmet nyert a 90 kilósok között a Győrben rendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs European Open-viadalon.

 

A vasárnapi 22 hazai cselgáncsozóból a 90 kilós Nerpel Gergely szerepelt a legjobban, bosnyák, svájci, kazah és ukrán ellenfeleket felülmúlva bejutott a döntőbe, ott azonban már nem bírt újabb ukrán riválisával, így végül ezüstérmes lett.

A magyarok közül még a 81 kilós Tóth Benedeknek sikerült továbbjutnia az előcsatározásokból, a negyeddöntőben azonban osztrák, a vigaszágon pedig svájci versenyzőtől szenvedett vereséget, így hetedikként zárt.

Az eseményre 34 ország 414 résztvevője érkezett a győri csarnokba, a magyar csapat Keller Rebeka (52 kg) és Nerpel Gergely révén két ezüstérmet nyert, Pongrácz Bence (66 kg) és Szegedi Dániel (73 kg) ötödik, míg Tóth Benedek mellett Kőszegi Rebeka (48 kg) is a hetedik helyen végzett.

A párizsi játékokra leginkább esélyes magyarok a sűrű program miatt nem indultak az Audi Arénában, ahol így is összesen 53 versenyző képviselte a magyar színeket. Emellett a külföldi nevezők között volt olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes is, csaknem száz olyan dzsúdós jelentkezett, akiket a top 100-ban jegyeznek a világranglistán.

 

Borítókép: Budapest, 2022. július 10. Nerpel Gergely, miután gyõzött a tádzsik Komronsok Usztopirijon ellen a férfi 90 kg-os súlycsoport vigaszági mérkõzésén az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak