Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pupp elődöntős, Pongrácz a bronzért küzdhet a cselgáncs-Eb-n

Pupp elődöntős, Pongrácz a bronzért küzdhet a cselgáncs-Eb-n

MTI
Pupp Réka bejutott az elődöntőbe, Pongrácz Bence pedig a bronzéremért küzdhet a zágrábi olimpiai kvalifikációs a cselgáncsozók Európa-bajnokságának nyitónapján.

A nemzetközi szövetség eredményközlője alapján az 52 kilóban olimpiai kvótás helyen álló, 2021-ben Eb-harmadik Pupp a negyeddöntőben a 15 World Tour-éremnél tartó francia Astride Gnetóval csapott össze, akivel 1/3-ra állt a győzelmi mérlege. Az ötödik csata négyperces alapideje értékelt akció nélkül telt el, majd a hosszabbítás első percében az Atomerőmű SE versenyzője fojtással nyert. A tokiói olimpián és a tavalyi kontinenstornán is ötödik helyezett magyarra a négy között az olasz Odette Giuffrida vár.

A 66 kilós Pongrácz a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként az ukrán Bogdan Jadovval szállt szembe, és két vazaarival nyert. A VSD 24 éves versenyzője a harmadik helyért a spanyol Alberto Gaitero Martinnal találkozik.

A 17 órakor kezdődő döntős programot az m4sport.hu-n élőben lehet nézni, 18 órától pedig az M4 Sport is bekapcsolódik a közvetítésbe.

Borítókép: Pupp Réka (Fotó: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL)

További tartalmak