Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 - Hírek

Három éve küldték haza a franciák az izlandi Eb-hősöket

| Forrás: m4sport.hu
A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság minden magyar futballszerető ember számára kellemes emlékeket ébreszt és valószínűleg hasonló érzéseket kelt az izlandi drukkerekben is.
 

A nagyjából 330 ezer főt számláló sziget minden lakójának és az egész világnak meglepetést okozott az izlandi labdarúgó-válogatott, amikor egészen a kontinensviadal negyeddöntőjéig menetelt, ahol 2016. július 3-án a házigazda franciák parancsoltak megálljt.

Izland a magyar válogatottal egy csoportban szerepelt és jutott második helyen a nyolcaddöntőbe Gera Zoltánék mögött. A Portugália és Magyarország elleni döntetlen, majd az osztrákok legyőzése is elegendő lett volna, hogy a csapat kivívja szurkolói elismerését, de az igazi meglepetés ekkor még hátra volt.

A nyolcaddöntőben a Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson által irányított válogatott 2–1-el búcsúztatta Angliát. A találkozó után ilyen volt a hangulat a nizzai stadionban:

 

A negyeddöntőben Franciaország már túl nagy falatnak bizonyult és 5–2-re legyőzte Izlandot, amelynek labdarúgóit és szövetségi kapitányát igazi hősként fogadták a drukkerek Reykjavíkban. A legnagyobb ünneplést az Eb után leköszönő Lars Lagerbäck kapta, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy idáig eljutott az izlandi futball.

Tízezrek fogadták a Eb-negyeddöntős izlandi focistákat Reykjavikban - fotó: EPA/Asgeir Valgerdarson

Tízezrek fogadták a Eb-negyeddöntős izlandi focistákat Reykjavikban (Fotó: EPA/Asgeir Valgerdarson)

Ezt a lendületet kihasználva a 2018-as oroszországi világbajnokságot is megjárta az együttes, itt azonban egy Argentína elleni döntetlennel és egy Nigériától illetve Horvátországtól elszenvedett vereséggel csoportja utolsó helyén búcsúzott.

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.

További Hírek