Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Pár nap maradt, utána csak óriási mázlival lehet Eb-jegyhez jutni

m4sport.hu
Július 12-én napközben lejár a 2020-as, részben Budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra való jegyigénylés első szakasza. Mivel ebben a legnagyobb az esély belépőhöz jutni, az MLSZ összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a jelentkezéshez.
2020-as Európa-bajnokságra érdemes jó előre rendezni jegyigénylési feladataidat. (Forrás: MLSZ) 2020-as Európa-bajnokságra érdemes jó előre rendezni jegyigénylési feladataidat. (Forrás: MLSZ)

Az uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/ oldalon július 12-én, 14:00 óráig lehet jegyet igényelni a tornára. Aki ebben az első körben nem teszi ezt meg, az könnyen lemaradhat az Eb-ről, hiszen később már csak nagyon minimális – 1:400-hoz – esélye lesz jegyhez jutni.

A belépők három árkategóriában érhetők el minden helyszínen. így a Puskás Arénába is 125, 75, valamint 30 euróba kerülnek.

Amennyiben több igénylés érkezik, mint ahány jegy rendelkezésre áll, sorsolás útján találnak gazdára az igénylők között. Az esélyek növelése érdekében érdemes több árkategóriát is megjelölni, mert ha valakit egy árkategóriában nem sorsolnak ki, akkor a másik sorsolásán részt vesz. Hangsúlyozandó, ez még nem jár vásárlási kötelezettséggel; akiknek kedvezett a szerencse, azoknak az értesítést követően körülbelül 10 napjuk lesz dönteni, élnek-e a jogukkal.

Egy személy maximum négy jegyet igényelhet mérkőzésenként, amelyeken szerepel majd a vásárló neve, így a stadionoknál ellenőrizhetik, hogy valóban az arra jogosult szurkolók lépnek-e be az arénába.

A magyar labdarúgó-válogatott az épülő Puskás Arénában (Fotó: mlsz.hu) Az épülő Puskás Aréna ad majd otthont a budapesti Eb-mérkőzéseknek (Fotó: mlsz.hu)

A szövetség honlapja arra is kitér, hogy kétféle jegy választható. Az egyéni jegyek egy adott mérkőzésre, egy adott stadionba szólnak; míg a „követem a csapatom” típusúval – amelyek majd 2019 decemberétől lesznek elérhetőek – a szurkolók végigkövethetik csapatuk szereplését a tornán, függetlenül a mérkőzések helyszíneitől. Ha az adott csapat a torna egy szakaszában kiesik, akkor az ennek következtében fel nem használt jegyek árát az UEFA száz százalékban visszatéríti.

Azok, akik igényeltek jegyet, de nem sorsolták ki őket, elsőként fognak értesülni a további lehetőségekről, amennyiben további jegyek válnak elérhetővé az általuk kiválasztott mérkőzésre.

Az UEFA tájékoztatása szerint eddig Angliában, Németországban, Oroszországban, Magyarországon és Hollandiában mutatkozik a legnagyobb érdeklődés a belépők iránt a 12 rendező ország között.

Az ünnepi Európa-bajnokságon nagy szerep jut az önkénteseknek is. A budapesti szervezők is várják a jelentkezéseket az euro2020.mlsz.hu/onkentes oldalon.