Élő stream csatornák X

UEFA EURO 2020 - Hírek

15 fontos kérdés és válasz az EURO 2020 jegyekkel kapcsolatban

| Forrás: m4sport.hu
Európa-szerte, így Magyarországon is kiemelkedő az érdeklődés a részben budapesti rendezésű 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság iránt. A jegyigénylés első és legfontosabb időszaka július 12-én 14 órakor lezárul, ezután pedig csak nagy szerencsével lehet belépőhöz jutni.
2020-as Európa-bajnokságra érdemes jó előre rendezni jegyigénylési feladataidat. (Forrás: MLSZ)

(forrás: MLSZ)

Amennyiben még nem döntötte el, igényelne-e jegye(ke)t a budapesti vagy a másik 11 rendező város Eb-mérkőzéseire (a magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek), illetve bizonytalan a regisztrációval és az azzal járó kötelezettségek, valamint lehetőségek folyamatával, összegyűjtöttünk 15 kérdést és választ, ami segíthet az elindulásban.

Mikor és hogyan igényelhetek jegyeket?
2019. június 12-től 14:00-tól 2019. július 12. 14:00-ig igényelhet jegyeket az EURO2020.com/tickets weboldalon.

Ki igényelhet jegyet?
Bárki, aki betöltötte a 18. életévét.

Hogyan kerülnek kiosztásra a jegyek?
Sorsolás útján. A jegyigénylésnek három státusza lehetséges: sikeres, részben sikeres és sikertelen. Ez azt jelenti, hogy Ön kaphat jegyet az összes kiválasztott mérkőzésre, csak némelyikre, vagy egyikre sem. Ha azonban bármelyik mérkőzéshez kapcsolódóan kap jegyet, akkor biztosan megkapja az összes jegyet, amit az adott mérkőzésre igényelt. Ez azt jelenti, hogy ha sikerrel jár a sorsoláson egy adott mérkőzés vonatkozásában, mindig annyi jegyet fog kapni, amennyit igényelt.

Mivel a sorsolás kategóriáról kategóriára halad, előfordulhat olyan helyzet, hogy egyes kategóriákban maradnak szabad jegyek (ha azokba kevesebb igénylés érkezett). Ekkor szintén a sorsolás dönt arról, hogy ezek a jegyek mely igénylőkhöz kerülnek azok körül, akik az igényléskor megjelölték, hogy más kategóriájú jegyet is elfogadnak.

UEFA Euro 2020 (fotó: mlsz.hu)

UEFA Euro 2020 (fotó: mlsz.hu)

A jegyigénylésem benyújtásának ideje hatással van rá, hogy milyen eséllyel jutok jegyhez a sorsoláson?
Teljesen mindegy, hogy a jegyértékesítés melyik fázisában regisztrált. Minden június 12. 14:00 és július 12. 14:00 között benyújtott érvényes jegyigénylés ugyanolyan eséllyel indul a sorsoláson.

Mikor tudom meg, hogy sikeres volt-e a jegyigénylésem?
A jegyigénylése sikerességéről e-mailben (és a jegyportálon) értesítenek mindenkit legkésőbb 2019. augusztus közepéig.

Hány jegyet vásárolhatok?
Egy mérkőzésre legfeljebb négy egyéni jegyet vásárolhat (egyet saját magának, hármat vendégeinek). Minden mérkőzés esetében egy árkategóriát választhat, a budapesti találkozókra három kategória elérhető: 30 (3. kategória), 75 (2. kategória), illetve 125 (1. kategória) eurós belépő. Ugyanazon a napon játszott két mérkőzésre nem vásárolhat jegyet.

 

Vásárolhatok jegyet egy adott csapat összes mérkőzésére?
Igen. 2019 decemberében az Eb-re kvalifikált országok szurkolói (kivéve a playoffban résztvevőket) igényelhetnek jegyeket, ha megfelelnek a nemzeti labdarúgó-szövetségük előírásainak.

Igényelhetek valaki másnak jegyet, vagy a sajátomat továbbértékesíthetem másnak?
A jegyeket csak a vevő, és a vendégei használhatják, eladni, eladásra felkínálni, viszonteladni, árverésre bocsátani vagy egyéb módon másra átruházni sem a jegyigénylő, sem vendége nem jogosult, az UEFA engedélye nélkül.

epa05550492 The UEFA championship trophy during  unveiling of the UEFA EURO 2020 tournament and the host city Logo in the City Hall in London, Britain 21 September 2016.  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

(fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Mi történik, ha más árkategóriákat is elfogadok a jegyigényléskor?
Csak egy árkategóriára pályázhat mérkőzésenként. A jegyszerzés esélyének növelése érdekében lehetősége van rá, hogy bejelölje, több jegykategóriát is elfogad. Ilyen esetben egy kategóriát léphete vagy fel – ha például 2. kategóriás jegyet igényel, de ezek a jegyek elfogytak, akkor ilyen esetben kaphat az 1. vagy a 3. kategóriába tartozó jegyet is. Azért is érdemes ezzel az opcióval élni, mert az olcsóbb jegyek iránti érdeklődés sokszorosa a többi kategóriának.

Ha egy mérkőzésre több jegyet igényelek, előfordulhat, hogy nem kapom meg mindet?
Mivel a jegykiosztás mérkőzésenként történik, az jegyigénylése lehet sikeres, részben sikeres vagy sikertelen. Ez azt jelenti, hogy az Ön kaphat jegyet az összes kiválasztott mérkőzésre, csak némelyikre, vagy egyikre sem. Ha azonban jegyet kap valamelyik mérkőzésre, akkor biztosan minden esetben megkapja az összes jegyet, amit igényelt rá. Ez azt jelenti, hogy ha sikerrel jár a sorsoláson, mindig annyi jegyet fog kapni, amennyit igényelt.

Növelhetem a nyerései esélyeimet a sorsoláson, ha több fiókot hozok létre?
Nem. Ha egy személy, több jegyigénylésben szerepel, mindegyik ilyen kérelem törlésre kerül, és nem vehet részt a sorsoláson.

A jegyek egymás mellé szólnak?
Az egyszerre igényelt jegyeket próbáljuk közvetlenül egymás mellé kiosztani. A különböző jegyigénylések során vásárolt jegyek esetén növelheti annak az esélyét, hogy egymás melletti ülőhelyeket kapjon barátaival, ha jegyigényléskor megadja barátainak a csoportja azonosítóját. Amint befejezte jegyigénylését, kapni fog egy egyedi csoportazonosítót. Ezt a jegyigénylést megerősítő weboldalon és a kiküldött visszaigazoló e-mailben is látni fogja. Ossza meg barátaival az azonosítót, így növelheti annak az esélyét, hogy egymás mellé szóló jegyeket kapjon, amennyiben barátai megadják az Ön csoportazonosítóját jegyigényléskor.

Az összes igényelt jegyemet köteles vagyok megvásárolni?
Ha sikerrel jár a sorsoláson, akkor minden önnek kisorsolt jegyet ki kell fizetnie. Ez azt jelenti, hogy sem a jegyet, sem a mérkőzést nem törölheti rendeléséből. Amennyiben nem fizeti ki a jegyeket, akkor a teljes igénylés törlődik.

Mikor kell megadnom a fizetéshez szükséges adataimat?
Jegyigénylés benyújtásakor még nem kell megadnia a fizetési adatait.
Miután a sorsolás befejeződött (legkésőbb 2019 augusztus közepéig), minden sikeres igénylő kap egy e-mailt, amelyben talál egy hivatkozást, amelyen kifizetheti a jegyeit. Ha azonban a fizetés nem történik meg a megadott határidőn belül (ez minden mérkőzésre vonatkozik, amelyre igényelt jegyet), a teljes igénylése törlésre kerül. Egyben ez azt is jelenti, hogy az igénylés nem jelent fizetési kötelezettséget.

Mi történik, ha mégsem szeretném megvásárolni az igényelt jegye(eke)t?
Miután a sorsolás befejeződött (legkésőbb 2019 augusztus közepéig), minden sikeres igénylő kapni fog egy emailt, amelyben talál egy hivatkozást, amelyen kifizetheti a jegyeit. Ha azonban a fizetés nem történik meg a megadott határidőn belül (ez minden mérkőzésre vonatkozik, amelyre igényelt jegyet), az igénylése törlésre kerül.

Az UEFA Euro 2020 hivatalos FAQ-oldalán fennmaradó kérdésekre is talál részletes leírást.

További Hírek