Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Íme a tucatnyi 2020-as Eb-stadion, melybe péntek délutánig igényelhet jegyet

m4sport.hu
Az Európa-bajnokság történetében először fordul elő 2020-ban, hogy egyetlen rendező ország helyett kontinens szerte 12 nagyváros ad otthont a mérkőzéseknek. Nézzük, Budapest mellett mely tucatnyi stadionba igényelhető jegy péntek délutánig.

A számunkra a legkiemelendőbb Budapest, az újjáépített Puskás Aréna, mely az F csoport három találkozójának és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Azonban hiába lesz kézzelfogható közelségben a magyar szurkolóknak, ha a válogatott nem venné sikerrel a selejtezőt, a péntek délután lejáró jegyigénylési szakasz után nem lesz több lehetőségük belépőért folyamodni.

Nézzük a további 11 helyszínt:

Amszterdam
A Johan Cruijff Arena az első európai stadion volt behúzható tetőszerkezettel.

Baku
Az idei Európa Liga döntőjének már otthont adott a Bakui Olimpiai stadion, közel 70 ezres befogadóképességgel.

Bilbao
A stadion előtt a legendás baszk gólvágó, Pichichi – akiről a nevét kapta a spanyol bajnokság gólkirályának járó elismerés – szobrával, melyet megőriztek a régi San Mamésből.

Bukarest
A Nemzeti Arénában szintén nem ázhat meg senki, a behúzható tető a játékosokat és több mint 54 ezer nézőt is megvédi az időjárás viszontagságaitól.

 

Dublin
A 2011-es Európa Liga-döntővel avatott Dublin Arena jó ómen lenne a portugáloknak, mert azt a finálét kisajátították, a Porto a Braga legyőzésével ért révbe.

Glasgow
Ki tudná feledni Zinedine Zidane káprázatos kapásgólját, mely a Hampden Park impozáns falai közt, ahol egyébként Puskás Ferenc négy gólt lőtt az’60-as BEK-döntőben, BL-győzelmet ért a Leverkusen ellen.

 

Koppenhága
A 2000-es UEFA Kupa döntőjének otthont adó Parken Stadiumban született meg a Galatasaray révén az eddigi egyetlen nemzetközi török kupasiker.

London
A 2007-ben megújult formában átadott Wembley a döntő otthona lesz, ahogy ó formájában a ’96-os tornán egyszer már megtette.

 

München
A stadion külső részét borító LED-ek 16 millió kombinációban képesek pompázni.

Róma
A torna nyitómeccsét a Stadio Olimpicóban rendezik, az egyetlen változatlan létesítmény az Eb-stadionok közül, melyben vb-döntőt játszottak.

 

Szentpétervár
A világhírű Kisho Kurokawa tervei alapján készült arénát a 2018-as vb-ről már ismerhetjük, hét találkozót is rendeztek itt. A budapestit leszámítva a legújabb az Eb-helyszínek között.

 

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.