Légiósok UEFA EURO 2020 - Hírek

Szalai maradhat a Bundesligában – már orvosin, délután írhat alá

| Forrás: M4 Sport
Szalai Ádám a Hoffenheimtől az ugyancsak a német bajnokságban szereplő Mainzhoz igazolhat, amennyiben átmegy a délelőtti orvosi vizsgálaton – tette közzé Twitterén a klub.
 
Szalai Ádám mainzi színekben (fotrrás: Twitter/1FSVMAINZ05)

Marco Rossi szövetségi kapitány az MLSZ hétfői sajtótájékoztatóján előre jelezte, hogy a 31 éves csatár átigazolását készíti elő, mely kedden kerül bejelentésre. Nos Szalai korábbi klubjához a Mainzhoz írhat alá. Régi- (és várhatóan) új állomáshelyén nem alakult jól az őszi szezonkezdet, az első két fordulót egyaránt sima vereséggel tudta le a Mainz, melynek színeiben korábban 85 meccsen 24 gólt ért el a magyar futballista.

Aki már kilenc és fél éve szerepel a Bundesligában. Az újpesti és a stuttgarti utánpótlásból kinőve a Real Madrid második számú csapatánál, a Castillánál folytatta, amit előbb a Mainz – kölcsönben, majd végleg –, később a Schalke és a Hoffenheim követett, utóbbi 2016 tavaszán fél évre elengedte a Hannoverhez.

Bár a nyáron 2020 júniusáig szerződést hosszabbított Hoffenheimben, a bajnokságban azóta nem kapott szerepet, a hétvégén már a kispadra sem nevezték. Eddig 113 mérkőzésen 25 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett, és pályafutása során másodszor is részt vehetett a BL csoportkörében.

A Kicker szerint ingyen cserél klubot.

Az 56-szoros válogatott Szalai természetesen tagja a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőre – illetve a montenegrói felkészülési mérkőzésre – készülő válogatott keretnek.

További Hírek