Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Marco Rossi: Csak semmi kockázat

| Forrás: mti
Marco Rossi szövetségi kapitány nem fog kockáztatni a kezdőcsapat kijelölésekor a magyar labdarúgó-válogatott hétfői, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezője előtt, Dzsudzsák Balázs pedig a szurkolókat intette óvatosságra a hétfő meccset megelőző sajtótájékoztatón.

A szakember a vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, vannak a keretben olyan játékosok, akiket nem lehet kihagyni a kezdőcsapatból.

„A montenegrói mérkőzésből levontam a megfelelő tanulságokat. Győzni akartunk, de hoztunk bizonyos személyi döntéseket, amikért vállalom a felelősséget” – utalt a csütörtöki, podgoricai felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereségre az olasz szakvezető.

Podgorica, 2019. szeptember 6. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró – Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Podgoricában 2019. szeptember 5-én. Montenegró 2-1-re győzött. MTI/EPA/Boris Pejovic

Marco Rossi tanult a podgoricai mérkőzésből (fotó: MTI/EPA/Boris Pejovic)

„Nem fogok kockáztatni” – mondta a hétfő esti Eb-selejtező kezdőcsapatával kapcsolatban. Megjegyezte, ahhoz, hogy a magyar csapat győzzön, a játékosoknak nem szabad eltérniük a kijelölt taktikától, mert a rivális is nagy fegyelemmel játszik.

„Nyílt mérkőzésre számítok, de ezúttal mi vagyunk hazai pályán, ahol általában jobban teljesítünk” – nyilatkozta Rossi, akinek együttese az Európa-bajnoki selejtezőket egy szlovákiai vereséggel kezdte, hazai pályán ugyanakkor nyerni tudott a világbajnoki ezüstérmes horvátok és a walesiek ellen is. „A szlovákok a horvátok ellen 46 percig erősen játszottak, jó játékosok alkotják a keretüket” – folytatta a szakember.

A sérüléssel küzdő középpályásokról, Pátkai Mátéról és Nagy Ádámról azt mondta, még értékelni kell a helyzetüket, és csak a vasárnap délutáni edzést követően döntenek arról, pályára tudnak-e lépni hétfőn. Ugyanakkor megjegyezte, az állapotukkal kapcsolatban nem derűlátó.

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi (Fotó: Twitter/MLSZ)

Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi (Fotó: Twitter/MLSZ)

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány kiemelte, a horvátokkal szembeni, hazai pályán elszenvedett 4-0-s vereség ellenére sem szabad leírni a szlovák csapatot, de a magyar válogatottnak csak saját magára kell figyelnie. „Hiszek a csapatban, a csapattársakban, a taktikában, bízom abban, hogy a mérkőzés csak egyféleképpen alakulhat” – fogalmazott Dzsudzsák, aki szerint a válogatotton belüli hangulat nyugodt, a csütörtöki vereséget gyorsan lezárták magukban.

„Mindannyian tudjuk, miről szól ez a tíz nap, ezt most már ki is mondhatjuk. Mindenki éhes a győzelemre” – tette hozzá a csapatkapitány.

„A három pont megszerzésére törekszünk, aztán, hogy mekkora ajándékot tudunk adni a kapitány úrnak, az majd kiderül” – utalt Dzsudzsák arra, hogy Marco Rossi hétfőn lesz 55 éves.

A csapatkapitány a sajtótájékoztatón arra kérte a szurkolókat, mellőzzék a pirotechnika használatát és a rasszista rigmusokat, ugyanis az európai szövetség (UEFA) várhatóan kiemelt figyelemmel fogja kísérni a magyar-szlovák mérkőzést.

„Szeretném megköszönni a drukkerek eddigi támogatását, és bízom abban, hogy az azeriek ellen is telt ház előtt játszhatunk majd. Különleges meccs vár ránk, ezt nem csak mi tudjuk, hanem az UEFA is, így kiemelten figyelik majd mi történik a lelátókon. Nagyon bízunk benne, hogy piro és rasszista rigmusok nélkül zajlik le a mérkőzés, mert ezekért súlyos büntetést kapnánk” – hívta fel a szurkolók a figyelmét Dzsudzsák Balázs.

A magyar-szlovák találkozót hétfőn 20:45-től rendezik a Groupama Arénában. Az M4 Sport és az m4sport.hu élő közvetítése már 20 órás felvezetéssel kezdődik.

További Hírek