Nemzetközi foci UEFA EURO 2020 - Hírek

Visszakönyörögnék a svájciak Shaqirit

| Forrás: mti
A Svájci Labdarúgó Szövetség vissza szeretné hívni a válogatottba Xherdan Shaqirit, a Bajnokok Ligájában címvédő FC Liverpool légiósát, aki maga döntött úgy, hogy nem szerepel a csapat legutóbbi két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.
Xherdan Shaqiri (Fotó: EPA/Tolga Bozoglu)

Xherdan Shaqiri (Fotó: EPA/Tolga Bozoglu)

A svájci nemzeti együttes igazgatója, Pierluigi Tami kedden közölte, hogy személyes beszélgetés céljából Liverpoolba utaznak, ugyanis támogatásukról szeretnék biztosítani a 27 éves futballistát, és meg akarják érteni, mi a problémája a válogatottbeli szerepléssel.

Shaqiri a múlt héten közölte, hogy nem utazik el az együttessel Írországba, ahol 1-1-es döntetlent ért el a csapat, amely aztán hazai közönség előtt 4-0-ra verte Gibraltárt. Sajtóinformációk szerint a 81-szeres válogatott labdarúgónak a szövetségi kapitány Vladimir Petkoviccsal támadt nézeteltérése.

„Nincs jogunk vádaskodni, hiszen Xherdan több mint 80 alkalommal lépett már pályára a csapatban” – jelentette ki Tami, hozzátéve, hogy októberben két fontos Eb-selejtező vár a svájciakra, és azt szeretnék, ha Shaqiri pályára lépne a dánok és az írek ellen. „Ha bármilyen probléma van, akkor azzal szembe kell néznünk, mert azt nem várhatjuk, hogy magától megoldódik.”

A svájciak a D csoportban a harmadik helyen állnak egy ponttal lemaradva a második dánoktól és hárommal az élen álló írektől, de mindkét előttük álló rivális egy mérkőzéssel többet játszott már.

További Hírek