Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Kivel pótolná Nagyot és Szoboszlait? Állítsa össze a horvátok elleni kezdőt!

| Forrás: m4sport.hu
Csütörtökön újabb Európa-bajnoki selejtező vár a magyar válogatottra, és a spliti meccs előtt nem csak a horvát csapat játékereje miatt nincs könnyű helyzetben Marco Rossi, hanem a sok hiányzó miatt sem. Mint eddig mindig, ezúttal is megadjuk olvasóinknak az alkalmat, hogy a kapitány bőrébe bújjanak, és összeállítsák az általuk legütősebbnek tartott kezdőt.

A magyar válogatott csütörtökön Horvátország, vasárnap Azerbajdzsán ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

MTI/Kovács Tamás

Ahogy azt már boncolgattuk, a csoport legmagasabbra taksált válogatottjának otthonában eltiltások és sérülések miatt több poszton sem ideálisak Rossi választási lehetőségei, és most ezekkel a nehézségekkel kell megküzdenie a olvasóinknak is.

Többek között a horvátok elleni hazai 2-1-es győzelem során a középpálya közepét alkotó Nagy Ádám, Pátkai Máté, Szoboszlai Dominik hármassal sem lehet számolni. Nem teljesen egészséges Bese Barnabás sem, de egyelőre nem lehet tudni, pályára léphet-e, ezért ott található a neve a jelöltek között.

A horvátok ellen számba vehető játékosok:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár)

védők: Bese Barnabás (Le Havre AC) – még kérdéses, Botka Endre (Ferencváros), Ferenczi János (Debrecen), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig)

középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Fehérvár), Sigér Dávid (Ferencváros), Vida Máté (FC DAC)

támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Feczesin Róbert (Újpest), Holender Filip (Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Roland (Ferencváros)

Az alábbiakban megnevezheti azt a tizenegyet, amellyel ön nekivágna a Horvátország elleni selejtezőnek. (Csak a formalitás kedvéért: egy kapust és tíz mezőnyjátékost jelölhet meg.)

További Hírek