Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rakitic szerint „valami egészen rendkívüli” vár a magyar válogatottra az Eb-selejtezőn

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A horvát labdarúgó-válogatott középpályása, Ivan Rakitic szerint egészen rendkívüli hangulatban játszanak majd a magyarok elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn, hiszen a horvát csapat 2015 után először játszhat Splitben.
 

A horvát-magyar Eb-selejtezőt csütörtökön 20:45-től élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

A nagy érdeklődés ellenére azonban várhatóan nem a legjobb hangulatban és formában lép pályára Marco Rossi együttese ellen a horvátok alapembere, aki 2014 óta szolgálja a Barcelonát, a mostani szezonban viszont annak ellenére került partvonalon kívülre a katalánoknál, hogy a klubvezetés a nyáron nem engedte, hogy távozzon.

„Pedig Cristiano Ronaldo személyesen hívott, hogy csatlakozzak a Juventushoz, csak a Barcelona 50 millió eurót kért, így az üzlet kútba esett” – idézi a középpályás a horvát 24satának tett nyilatkozatát a Tribuna.

Érthető Rakitic frusztráltsága, a mostani szezonban minden sorozatot figyelembe véve mindössze 186 perc jutott neki a pályán, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Arthur és Sergi Roberto mind megelőzi a sorban.

Mindez gondolkodóba ejtette a 31 éves középpályást, aki nemcsak a lábát lógatná, meg is dolgozna busás fizetéséért.

„Még nem tudom, mit hoz az élet. A mostani helyzet kemény, mert nemcsak a csapat része szeretnék lenni, hanem játszani is. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy változzon a dolog. Két év van hátra a szerződésemből, és nincs hely, ahol jobb lenne focizni, mint a Barcelona, de szeretnék a pályán bizonyítani, nem pedig csak a városnézést és a tengerpartot élezni. Jó pár emberrel beszéltem a klubnál, mindenki tisztában van vele, vannak más lehetőségeim is. Ha semmi nem változik, akkor le kell üljünk átbeszélni a jövőmet.”

Talán jó hír a magyar válogatottnak, hogy Ivan Rakitic nincs igazán játékban a mostani szezonban (Fotó: EPA/TONI ALBIR)

A Barcánál fennálló helyzete miatt Rakitic nem tagadta, a magyar válogatott elleni Eb-selejtező előtt rendet kell tegyen a fejében. A meccs különlegessége hazai szempontból, hogy a horvátok 2015 óta először játszanak Splitben.

„Örülök, hogy újra együtt lehetek a válogatott csapattársaimmal” – kezdte a középpályás, aki a szeptemberi két Eb-selejtezőre éppen azért nem kapott meghívót a nemzeti együttesbe, mert alig játszik a klubjában.

„Tudjuk, hogy a soron következő meccsek nagyon nehezek lesznek. A magyaroktól kikaptunk Budpesten, most viszont alig várom már a spliti stadion hangulatát, amely tömve lesz szurkolókkal. A jegyek pillanatok alatt elfogytak, óriási az érdeklődés, valami egészen rendkívüli vár ránk csütörtökön.”

Rakitic azokra a spekulációkra is reagált, melyek szerint nem akart a horvát válogatottban játszani.

„Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de senki sem szeret nálam jobban ebben a nemzeti csapatban játszani. Svájc mindent megadott nekem és a családomnak, de a szívem Horvátországért dobog, és ez örökké így lesz” – olvasható a svájci születésű játékos nyilatkozata a Total Croatia honlapján.