Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Willi Orbán: Ezért volt jó döntés a magyar válogatottat választani

| Forrás: Bild
Bár esélye lett volna bekerülni a német válogatottba, Willi Orbán azóta sem bánta meg, hogy a magyar nemzeti csapatot választotta. Az RB Leipzig csapatkapitánya a Bildnek indokolta meg, miért hozott jó döntést tavaly októberben.

Willi Orban az Észtország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: EPA/Valda Kalnina)

Willi Orbán 2018. október 1-jén mondott igent Marco Rossi meghívására, azóta tízszer lépett pályára a magyar válogatottban, amelyben három gólt is szerzett. A belső védő Kaiserslauternben született, édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. Kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben, nem kizárt, hogy a Nationalelfben is bemutatkozhatott volna, ennek ellenére úgy döntött, a magyar válogatottban szeretne szerepelni.

A 26 éves futballista több szempontból sem bánta meg tavalyi döntését. „A szurkolók fanatikusak és igazi hangulatot teremtenek. Emellett annak is örülök, hogy a válogatott révén újra szorosabb lett a kapcsolatom édesapámmal. Szinte mindig ott van, ő a tolmácsom is. Évekkel ezelőtt visszaköltözött Magyarországra, és a fizikai távolság miatt ritkán láttuk egymást. Ez most jobb lett” – árulta el Orbán a Bildnek.

Willi Orbán a magyar keret legértékesebb tagja, a Transfermarkt 20 millió euróra taksálja az árát. A játékos ennek nem tulajdonít nagy jelentőséget, azt viszont a kezdetektől érzi, hogy társai adnak a véleményére. „Ez csak egy szám a papíron. Viszont ha egy nagy klubtól érkezel, akkor a többi játékos jobban hallgat rád. A respektem az első pillanattól kezdve elég nagy volt, ezért is volt helyes döntés a magyar válogatottat választani.”

A magyar válogatott csütörtökön Horvátország ellen idegenben, vasárnap Azerbajdzsán ellen hazai pályán játszik Európa-bajnoki selejtezőt, az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

További Hírek