Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Égbekiáltó magyar hibák és háromgólos horvát győzelem Splitben

m4sport.hu
Vereséget szenvedett Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott, amely 3–0-ra kapott ki Splitben az Eb-selejtező 7. fordulójában.

Eredmény,
Eb-selejtező, E csoport, 7. forduló:

Horvátország–Magyarország 3–0 (3–0)
Split, Poljud Stadion, 35 ezer néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerzők: Modric (5.), Petkovic (24., 42.)
kiállítva: Kleinheisler (56.)
sárga lap: Vida (31.), Barisic (44.), illetve Kleinheisler (18., 56.), Lovrencsics (82.)

Horvátország: Dominik Livakovic – Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Borna Barisic – Luka Modric (Mateo Kovacic, 67.), Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Ivan Rakitic (Nikola Vlasic, 74.), Ivan Perisic (Josip Brekalo, 60.) – Bruno Petkovic

Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás (Lang Ádám, a szünetben), Willi Orbán, Korhut Mihály – Vida Máté, Kleinheisler László – Dzsudzsák Balázs (Nagy Dominik, 60.), Holman Dávid, Sallai Roland (Varga Roland, 77.) – Szalai Ádám

Igazi futballhangulat és telt ház fogadta a csapatokat a Poljud Stadionban, a horvát szurkolók piros-fehér kockákat jelenítettek meg az egyik hosszanti lelátón, míg a magyar drukkerek piros-fehér-zöld kartonokat emeltek magasba a nemzeti trikolort kirajzolva, a kerítésre pedig az alábbi szöveget függesztették ki: „három szín, mi éltet”.

A magyar csapatot viszont nem tüzelte fel az atmoszféra, az első pillanattól rendkívül bizonytalan volt a védelem, támadásra pedig nem is futotta az erőből. A horvátok már a harmadik percben veszélyes támadást vezettek a jobb szélen, a negyedikben pedig Gulácsinak már védenie kellett. Kádár kapitális hibája után viszont már a Leipzig kapusa sem tudott segíteni, Modric nem hibázta el az ajándékba kapott ziccert. A hazaiak rendkívül magabiztosan futballoztak, Marco Rossi tanítványai elvétve találkoztak a labdával, az együttes indiszponáltsága szinte folyamatosan tetten érhető volt. A vendégdrukkerek a reménytelennek tetsző játék ellenére nem vesztették lelkesedésüket, folyamatosan buzdították a csapatot, alkalmanként pedig a magyar és az európai szövetséget szidalmazták.

Amikor – legalább két szöglet erejéig – már úgy tűnt, hogy kicsit kiszabadul a szorításból a magyar együttes, akkor a következő támadásból a horvátok ismét betaláltak. A második gól után a horvátok alaposan visszavettek az amúgy sem öldöklő tempóból. Ezáltal ebben a periódusban néha sikerült megtartaniuk a labdát a magyaroknak, azonban helyzete így is csak a horvátoknak volt, Gulácsi bravúrja kellett ahhoz, hogy ne nőjön a különbség. A szünet előtt Kádár újabb hatalmas hibájából mégis növelte előnyét a hazai csapat.

A második játékrészben is folytatódott a macska-egér harc és a magyar játékosok hibasorozata is. Kleinheisler előbb összehozott egy büntetőt, majd Gulácsi hiába hárította Perisic 11-esét, az Osijek középpályása szövegelésért megkapta második sárga lapját, így mehetett az öltözőbe. A magyar csapat szerencséje az volt, hogy a horvátok a biztos vezetésük birtokában nem erőltették a játékot, legjobbjaikat elkezdte lecserélni Zlatko Dalic szövetségi kapitány. Marco Rossi együttesének erejéből így egy-egy erőtlen támadásra is futotta, melynek köszönhetően a 68. percben először Sallai révén volt egy kaput eltaláló lövése. Az unalomba fulladó utolsó húsz percben a közönség hullámzással szórakoztatta magát.

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.