UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

Rossi: Ahogy ma játszottunk, őrültség azt hinni, hogy Wales ellen nyerhetünk

| Forrás: m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn egy roppant fontos mérkőzésen 3-0-ra kikapott Horvátországtól, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a selejtező E csoportjában. Marco Rossi, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya nagyon kritikus hangnemben nyilatkozott a lefújás után.

„Először is szeretnék bocsánatot kérni, mert eljött ide úgy kétezer magyar néző, és ez a mérkőzés részünkről… nehéz mit mondani róla. Benne van a pakliban, hogy kikapunk, de nem így. Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, amely most úgy nézett ki, mintha süllyedne, márpedig ennek a hajónak én vagyok a kapitánya. Szomorúak vagyunk amiatt, ami történt. Tudtuk, hogy jobbak, mint mi, mégiscsak ők a világbajnoki ezüstérmesek. Tudtuk, hogy akár ki is kaphatunk itt, de semmiképpen sem ilyen módon. Amit ma műveltünk, az elfogadhatatlan. Most a lehető legprofibb módon kell kiértékelni, hogy mi történt, és regenerálódnia kell a csapatnak a lehető leggyorsabban, mert Azerbajdzsán egy felkészülési mérkőzést játszott, ezért vélhető, hogy ők nem fáradtak el annyira. Össze kell szednünk magunkat, vissza kell nyernünk az erőnket és leginkább az önbizalmunkat, mert az azeri mérkőzés rendkívül fontos lesz.”

A spliti vereség után matematikailag még mindig megoldható a továbbjutás, de egy ilyen vereség után az utolsó két selejtezőn Azerbajdzsán és Wales ellen kötelező lenne begyűjteni a hat pontot.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

„A mai meccsen tapasztaltak után azt gondolom, hogy őrültség azt gondolni, hogy Cardiffban képesek lehetünk így nyerni. Nyilván nyerni szeretnénk, de ahhoz teljesen máshogy kell hozzáállni ahhoz a mérkőzéshez. Ma nem jártunk sikerrel, ebben pedig mindenkinek megvan a maga felelőssége. Ezen a mérkőzésen elkövettünk 4-5 hihetetlen egyéni hibát, tovább tetézi a problémát, hogy különböző játékosok vétették ezeket. Hogy őszinte legyek, pályafutásom során nem emlékszem arra, hogy ilyen valaha is megtörtént volna velem. Nehéz erre jelzőket találni, az biztos, hogy ezen a helyzeten valahogy nagyon gyorsan túl kell lendülni, és egészen máshogy kell játszanunk otthon” – értékelte kemény kritikával a mérkőzést Marco Rossi.

További Hírek