Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Az azeri válogatott a magyarok ellen bizonyítaná, mennyit fejlődött

MTI
Bízik a jó eredményben az azeri labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a magyar csapat vendégeként lép pályára a Groupama Arénában Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.
 

„Nekünk és a magyaroknak is nagyon fontos ez a találkozó, ellenfelünknek azért, mert esélye van még a továbbjutásra, számunkra pedig azért, mert szeretnénk újra jó eredményt elérni a sorozatban, egyúttal bizonyítani, hogy mennyit fejlődtünk” – mondta Nikola Jurcevic, az azeriek szövetségi kapitánya, aki tanítványaival szeptemberben hazai pályán pontot rabolt a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól, Wales otthonában pedig csak egy hat perccel a vége előtt kapott góllal kapott ki.

A horvát szakember megjegyezte, három játékosára nem számíthat eltiltás és sérülés miatt, ugyanakkor csapata készen áll az összecsapásra.

A tréner irányításával az azeri csapat legutóbbi öt mérkőzésén betalált a kapuba, erre korábban nem volt példa a válogatott történetében, Budapesten pedig először szerezne pontot a magyarok ellen a gárda.

„Egy jó fajta magyar bort mindenképpen hazavinnék. De a viccet félretéve, valóban pozitívum, hogy az elmúlt meccseken jó teljesítményt nyújtottunk, különösképpen a horvátok ellen. Persze tudjuk, hogy ezúttal sem mi vagyunk a favoritok, egy rendkívül kemény meccs lesz, amelyen szeretnénk jó játékkal pontot szerezni és megtörni a magyarok elleni rossz sorozatunkat” – válaszolta Jurcevic arra a kérdésére, hogy mivel térne haza a találkozót követően.

A kapus Emil Balajev edzőjével egyetértve elmondta, nagyon jó a hangulat a csapatnál, kemény mérkőzésre készülnek, s tudják, hogy a magyarok ugyan simán kaptak ki Horvátországban, de ettől függetlenül nehéz dolguk lesz.

A magyar válogatott a harmadik helyen áll selejtezőcsoportjában, egy győzelemmel pedig visszaszerezné a második helyet az ezúttal szabadnapos szlovákoktól. Az egy ponttal sereghajtó azeriek elleni találkozó 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.