Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A horvátok walesi döntetlenjével akár csoportelső is lehet a magyar válogatott

m4sport.hu
A horvát labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Wales otthonában az Európa-bajnoki selejtező 8. fordulójában, ezzel eldőlt, még nem jutott ki a kontinensviadalra, várnia kell az ünnepléssel, ráadásul ha úgy alakulnak az eredmények, még a magyar válogatott is megnyerheti az E csoportot.
 

Az E csoport hátralévő mérkőzései:

2019. 11. 16:

Horvátország–Szlovákia
Azerbajdzsán–Wales

2019. 11. 19:

Wales–Magyarország
Szlovákia–Azerbajdzsán

A csoport állása:

  1. Horvátország 14 pont
  2. Magyarország 12 pont
  3. Szlovákia 10 pont
  4. Wales 8 pont
  5. Azerbajdzsán 1 pont

A papírforma szerint a horvátok megverik a szlovákokat és kvalifikálják magukat a 2020-as kontinensviadalra és Szlovákia az utolsó játéknapon legyőzi Azerbajdzsánt. A magyar válogatottra ki-ki összecsapás vár Walesben, azonban ha sikerrel veszi ezt az akadályt, minden bizonnyal részt vehet a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Az E csoportban viszont már több olyan eredmény is született, amelyre senki nem számított, így akár az is előfordulhat, hogy a szlovákok legyőzik a horvátokat és ikszelnek az azeriekkel. Ha ez így történne és Marco Rossiék begyűjtik a három pontot Ryan Giggs együttesétől, akkor a vb-ezüstérmest és a szlovákokat egy ponttal megelőzve csoportelsőként jutnának ki az Eb-re. Itt még fontos megemlíteni, ha a szlovákok hat pontot szereznek utolsó két selejtezőjükön, akkor megnyerik a csoportot és Horvátország akár a harmadik, nem kvalifikáló helyen végezhet.

Ha a magyar válogatott nem győzelemmel távozik Walesből novemberben és Szlovákia két mérkőzésen legalább három pontot szerez, akkor Dzsudzsák Balázsék nem léphetnek pályára az új Puskás Arénában jövő nyáron.

Attól függetlenül, hogy a walesiek jelenleg 8 ponttal a csoport negyedik helyén állnak, egyáltalán nincsenek rossz helyzetben. Amennyiben utolsó két találkozójukon győztesen hagyják el a pályát és a szlovákok két mérkőzésen nem szereznek háromnál több pontot, Wales kijut az Eb-re.

Ember legyen a talpán, aki megjósolja az E csoport végkimenetelét.